Ana SayfaRöportajlar Dijital girdap kimleri yutacak?---

Dijital girdap kimleri yutacak?

6 / 7
 Dijital girdap kimleri yutacak?
24 Ocak 2017 - 08:25 www.finansgundem.com

“TÜRKİYE’DEKİ BANKALAR TEKNOLOJİYİ ÇOK İYİ KULLANIYOR”

-Türkiye’deki bankalar dijitali nasıl kullanıyor? Dünya ile kıyaslar mısınız?

Onur Akın: Bakın Türkiye’deki bankalar teknolojiyi çok iyi kullanıyor. Zaten biz bunu yaptığımız projelerde de hissediyoruz. Biz gerçekten öncü diyebildiğimiz projeleri Türkiye’de hayata geçiren bir ülke olduk. Çünkü Türk bankaları bu konuda rekabetin getirdiği mecburiyetten ve insan gücü olarak da buna hazır oldukları için teknolojiyi hayata geçirmekte daha hızlı davrandılar. Bakın Türkiye’de iyi bir teknoloji tüketimi var ve bu zor şartlar sizi daha çok inovasyona itiyor. Bankalar teknolojiye ciddi bir yatırım yapıyor ve karşılığını da alıyor. Bir kıyaslama yapıldığında Türk bankaları hem iyi regüle edilmesinden, hem sağlam bir alt yapısının olmasından ve iyi bir insan kaynağı olmasından dolayı, pazarın da talebi olduğu için bu işte dünyada iyiyiz diyebiliriz.

- Dijitale yatırım yapmayan bankalar hakkında neler söyleyeceksiniz? Yapan bankalarla aralarındaki farkı anlatır mısınız?

Onur Akın: Buna dünyadan örnekler vererek anlatmak daha kolay olacak. Bu sadece teknolojiyle ilgili bir şey değil, tamamen kurumun kültürüyle alakalı bir şey. O kültürü değiştirip değiştirmemek o kurumun kendi vereceği bir karar. Ama şu net bir şekilde ortaya çıktı ki bu değişimi yapmayanlar er yada geç bu sektörden silinecekler. Bu sadece finans için değil, her sektör için geçerli. Bizim yaptığımız bir çalışmada önümüzdeki 10 yılda pazarında lider olan şirketlerin 4/1’inin silineceği öngörülüyor. Onun için her alanda dijitale geçmeyenler, sektörlerinde barınamayacaklar gibi görünüyor.


ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster