Ana SayfaRöportajlar Dijital girdap kimleri yutacak?---

Dijital girdap kimleri yutacak?

4 / 7
 Dijital girdap kimleri yutacak?
24 Ocak 2017 - 08:25 www.finansgundem.com

“BANKALAR SİBER SALDIRILARDA İLK SIRADA”

-Siber saldırı sonrası çalıştığınız firma ile nasıl bir süreç işliyor?

Onur Akın: Biz bir iki kurumla değil neredeyse bütün Türkiye ile çalışıyoruz. Buradaki güvenlik portföyümüz çok ciddi sayılarda. Donanımda yardımcı olmaya çalışıyoruz. Çünkü müşterimizin donanımı tüm fonksiyonlarınla kullandığından emin olmak istiyoruz. Bir taraftan da bu donanımı kullanacak yetkilileri eğitmeye de çalışıyoruz. Ve atak sonrasında da dışarıdan bir göz olarak yardıma ihtiyaç duyan müşterilerimizle beraber çalışmalar yapıyoruz.

-Türkiye’de en çok kimler saldırı altında?

Onur Akın: Elimizde bir sıralama yok ama finans kuruluşlarının çok uğradığını biliyoruz. Özelikle bankalar, hedefli saldırılar içinde çok cazip oluyorlar. Biliyorsunuz bankalar teknolojiyi çok iyi kullanıyorlar ve müşterilerine değişik kanallardan ulaşıyorlar. Kanal sayısını artırdıkça maalesef cazibeniz de artıyor. Ama bir taraftan da şöyle bir şey var. Alt tarafta güvenliğinizi ne kadar iyi yaparsanız, kanallarınızı gönül rahatlığıyla artırabiliyorsunuz. Tabi kanallarda size yeni iş getiriyor ve karlılığınızı ve verimliliğinizi artırıyor. Ama sonuç olarak bankalar siber saldırılarda ilk sırada yer alıyor diyebiliriz.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster