Ana SayfaPara PiyasaSimitin Kralı Kavukcu’dan dev yatırım planı---

Simitin Kralı Kavukcu’dan dev yatırım planı

9 / 9
Simitin Kralı Kavukcu’dan dev yatırım planı
05 Ekim 2017 - 12:53 www.finansgundem.com

“LONDRA BORSASI SİMİT SARAYI İÇİN DOĞRU YER”

Türkiye’nin yanı sıra Rusya, Azerbaycan ve Gürcistan dahil dört ülkede markanın master franchise’ı olarak 2 bin 400 şubeye ulaşmayı hedefliyorlar. DP Eurasia N.V’nin 25 Eylül itibarıyla piyasa değeri 272,5 milyon paund yani (367,8 milyon dolardı). Halka açıldığında şirketin değeri ile FAVÖK’ü arasındaki oran yani FAVÖK çarpanı 16,5’ti. DP Eurasia, Dominos’un beş büyük master franshise’ndan sadece biri ve şimdilik piyasa değeri bakımından da en küçüğü.

Londra merkezli yatırım bankası Dome Capital’in ortağı ve CEO’su Çağlayan Çetin, Simit Sarayı’nın Türkiye’den çıkma çok başarılı ve büyüme potansiyeli yüksek bir şirket olduğunu söylüyor. Goldman Sachs’in Türkiye Ülke Direktörü iken 2016’da Deutsche Bank’a Avrupa, Ortadoğu, Afrika bölgelerinden sorumlu eşbaşkan olarak atanan Çetin, daha sonra Hüsnü Özyeğin, Ferit Şahenk, Ergun Özen ile ortak olarak Dome Capital’in kurucularından oldu. Çetin, Kavukcu’yu Goldman Sachs’de çalıştığı zamandan tanıyor ve şirketi, Dome Capital de danışmanlığını yaptı. Çetin, Londra Borsa’nın Simit Sarayı için doğru yer olduğunu düşünüyor: “Uluslararası bir piyasada halka arz olması önemli. Londra’da en mantıklı yer. Hem şirketin burada bir merkezi var. Hem de Avrupa’da Almanya ve Hollanda gibi pazarlarda ve Ortadoğu’da büyüyor. Bu tür pazarların hepsinin ana merkezi Londra Borsası. O yüzden halka arzın başarılı olacağını ve iyi bir talep geleceğini düşünüyoruz.”

Simit Sarayı bu yıl FAVÖK hedeflerini tutturur ve gelecek yıl bunu ikiye katlarsa, milyar dolarlık piyasa değerleri hayal değil. Kavukcu’nun hayali de, hedefi de bunun çok ötesinde: “Simit Sarayı Londra Borsası’na kote Türkiye’nin çok büyük şirketlerinden biri olacak. Rakamsal olarak söylüyorum ve çok iddialı konuşuyorum. Çok uzun değil beş yıl sonra...”

(NİLGÜN BALCI ÇAVDAR/FORBES TÜRKİYE DERGİSİ) 


ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster