Ana SayfaPara PiyasaSimitin Kralı Kavukcu’dan dev yatırım planı---

Simitin Kralı Kavukcu’dan dev yatırım planı

2 / 9
Simitin Kralı Kavukcu’dan dev yatırım planı
05 Ekim 2017 - 12:53 www.finansgundem.com

5 YILDA 5 BİN MAĞAZA İÇİN İMZA

“Şu anda Madrid’de iki mağaza açıyoruz. Barselona’da görüşmelere başladık. Fas’ta da yerleri tuttuk, sözleşme aşamasına geldik” diye anlatıyor. Kavukcu heyecanla anlatırken bazen takip etmek zorlaşıyor. Temmuzda Simit Sarayı’nın yüzde 10 hissesini, 2014’de master franchise anlaşması yaptıkları Suudi Fawaz Alhokair’a sattı. Londra’da halk arzdan önce gündeminde ikinci bir azınlık hisse satışı daha var. Bir yandan da yeni master franchise anlaşmaları için görüşme halinde: “Bir fonla sadece Uzak Doğu için görüşüyoruz. 2018’de tamamlanır. İmza attığımız an beş yılda 5 bin mağaza açacaklar.”

Bu baş döndürücü gelişmelerden en çok memnun olanlardan biri Hakan Ateş. Zira DenizBank, Simit Sarayı’nın kuruluşundan bu yana ana bankası. Zaten Genel Müdür Hakan Ateş, ar-ge’sinde 350 ürün geliştirdiğini bilecek kadar şirkete hakim. “Her gün farklı bir lokasyonda operasyon başlatıyorlar. Bu tabii çok hoşumuza gidiyor. Çünkü bu yolda beraber yürüdük” diyor Ateş ve Simit Sarayı’nın finansalları açısından her zaman umduklarının ötesinde bir performans gösterdiğini anlatıyor. “Bugün McDonald’s Endeksi varsa gelecekte Simit Sarayı Endeksi de olabilir. Bunu dört gözle bekliyorum” diyor, “Çünkü milli duygularla bir şeyler başarmaya çalışan girişimcilere destek olmaya çalışan bir bankayız.”

Dünyanın her ülkesinde yerel para cinsinden hamburger sattığı için ülkelerin alım gücü McDonald’s Fiyat Endeksi ile kıyaslanabiliyor. Ateş’in sözünü ettiği “Simit Endeksi”nin gerçekleşeceğine Kavukcu da samimiyetle inanıyor ve DenizBank’tan övgü ve minnettarlıkla söz ediyor. “Hakan Bey, FAVÖK’ümüz daha çok düşükken bize inandı ve kredi açtı. Ahde vefayı unutmam. Biz de tek bankayla çalışmaya başladık” diyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster