Ana SayfaPara PiyasaSimitin Kralı Kavukcu’dan dev yatırım planı---

Simitin Kralı Kavukcu’dan dev yatırım planı

8 / 9
Simitin Kralı Kavukcu’dan dev yatırım planı
05 Ekim 2017 - 12:53 www.finansgundem.com

“GELDİLER, GÖRÜŞTÜK, O GÜN İMZA ATTIK”

Abdullah Kavukcu, Fawaz Alhokair ile anlaşma imzalamadan önce aynı bölgeden beş grupla master franchise görüşmeleri sürdürdüklerini söylüyor. “Abi” diye hitap ettiği LC Waikiki’nin Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük Alhokair’i tavsiye edince diğer görüşmeler bir kenara itilmiş. “Vahap Ağabey bir gün aradı ve Suudi Arabistan’daki ortaklarının bizle tanışmak ve master franchise olmak istediklerini’ söyledi” diye hatırlıyor, “Başka bir grupla imza aşamasındaydık. Ama Vahap Ahi’nin zaten en doğrusunu bulduğunu düşündüm ve kabul ettim. Geldiler, görüştük ve o gün imza attık. Hiç vakit kaybetmedik yani...”

Abdullah Kavukcu, Vahap Küçük ile Simit Sarayı’nın yönetimini almadan önce 2009 yılında yaptığı, AVM yatırımı ParkStop vesilesiyle tanışmış. Orada mağaza açmaya ikna etmek üzere görüştüğü Vahap Küçük’ü sonraki yıllarda çeşitli konularda danışmak üzere aramış. Küçük, de Abdullah Kavukcu ile tanışıklıklarının 15 yıl önce bir AVM yatırımına dayandığını söylüyor. LC Waikiki olarak Alhokair ile ilk temasa geçen marka olduklarını anlatan Küçük bu işbirliği dolayısıyla Türkiye’de pek çok markaya Suudi Arabistan’da işler yapabilmesi adına aracı olduklarını söylüyor. “Simit Sarayı da bunlardan biri” diyor.

Küçük, Simit Sarayı’ndan ve Abdullah Kavukcu’dan da övgüyle bahsediyor: “Bugün, Simit Sarayı Türkiye’nin önemli bir markası haline geldi. Bir konsept oluşturup ABD ve İngiltere’ye açılarak başarı hikayesi yazdılar.”

Kavukcu’ya sorarsanız, “bu daha başlangıç”. Amerika ve Uzakdoğu’da hızlı şubeleşme sağlayacak Alhokair gibi yeni ortaklar bulduğunda, mağaza sayıları birden bire roket hızıyla artacak. Londra’da halka açılmak büyümenin finansmanını sağlayacak unsurlardan olacak. Bu yılsonu için tahmini FAVÖK 45 milyon dolar. Kavukcu bunun gelecek yıl iki katma çıkacağını söylüyor. Türkiye dışında FAVÖK marjları yüzde 10 daha yüksek. Şimdiden cirolarının yüzde 60’ınm Türkiye dışından geldiğini söylüyor: “Beş yıl sonra Türkiye’den elde ettiğimiz ciro, toplam ciromuzun sadece yüzde 12’si olacak” diyor.

Londra’da halka açıldıklarında piyasa değeri ne olabilir? Bu yıl Londra Borsası’nda işlem görmeye başlayan Domino’s Pizza bu konuda biraz fikir veriyor. 21 yıl önce ilk şubesini Ulus’ta açan Aslan Saranga, Domino’s Pizza Türkiye’yi 600 şubeye ulaştırdı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster