Ana SayfaPara PiyasaSimitin Kralı Kavukcu’dan dev yatırım planı---

Simitin Kralı Kavukcu’dan dev yatırım planı

7 / 9
Simitin Kralı Kavukcu’dan dev yatırım planı
05 Ekim 2017 - 12:53 www.finansgundem.com

6 ÜLKEDE 307 SİMİT SARAYI AÇILACAK

Bu görücülerin başında, temmuz ayında Simit Sarayı’nın yüzde 10 hissesini satın alarak ortak olan Suudi Arabistan merkezli Fawaz Alhokair Group var. Simit Sarayı ile 2013 sonunda master franchise anlaşması imzalayan Fawaz Alhokair, hisse alımıyla işbirliğinin kapsamını da genişletti. Anlaşmaları 2013’te beş yıl içinde 105 şube açmayı içeriyordu. 2014’te ilkini açtılar. Bunu 2015’de dokuz, 2016’da 50 şube daha izledi. Fawaz Alhokair Group’un gıda ve eğlence sektöründeki yatırımlarım yönetmek için kurduğu Food & Entertainment’ın CEO’su Kamal Abusara, anlaşmalarının Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır, Sırbistan, Fas ve Katar’ı kapsadığını, bu ülkelerde toplam 307 Simit Sarayı açacaklarını söylüyor. “2017 sonunda 65 şubeye ulaşacağız. 2018 sonuna kadar en az 50 mağaza daha açmayı hedefliyoruz” diyor.

Simit Sarayı, Food & Entertainment’ın franchise’ı olduğu tek marka değil. Geçen yıl Suudi Arabistan’da 18 Bella Italia restoranı açmışlardı. Aralarında Kahve Dünyası’nın da olduğu 10 markayı daha temsil ediyorlar. Gıda da tek işleri değil. Grup, gıda ve eğlencenin yanı sıra alışveriş merkezleri ve hazır giyim perakendesi alanlarında faaliyet gösteriyor. Temelleri 1989’da satılan şirket üç kardeşin ortaklığıyla kuruldu. Fawaz Abdulaziz Alhokair, Salman Abdulaziz Alhokair ve Dr. Abdul Majeed Abdulaziz Alhokair... Fawaz Abdulaziz Alhokair, FORBES’un “Milyarderler” listesinde 1,3 milyar dolarlık servetiyle yer alıyor. Grubun faaliyet alanı Körfez ülkelerinden başlayarak Ortadoğu’dan Kuzey Afrika’ya, Amerika’dan Orta Asya’ya ve Kafkaslar’a kadar uzanıyor. Kamal Abusara, 16 AVM’den oluşan bir zinciri yönettiklerini ve 16 ülkeye yayılmış 2 bin 100 mağazayla 80’den fazla uluslararası markayı temsil ettiklerini söylüyor: “Türkiye’nin gıda alanındaki lider ve ikonik perakende şirketlerinden birinin stratejik hissedarı olmaktan dolayı çok heyecanlıyız. Türkiye pazarının gelişmesine ve Simit Sarayı’nın global büyüme potansiyeline inanıyoruz. Simit Sarayı’nın MENA bölgesinde üç yıldan kısa bir sürede genişleyen ayak izinden çok etkilendik. Birlikte şirketi daha da ileri taşıyacağımıza inanıyoruz.”

Abusara, Simit Sarayı’nın Suudi Arabistan’da tercih edilen bir marka olduğunu, geleceğine ve gücüne bu yüzden inandıklarını söylüyor. Abusara’nın söylediğine göre Suudi Arabistan’ın da içinde bulunduğu bölgede Simit Sarayı markasını taşıyan kap ve torbalarla dolaşmak bir prestij göstergesi: “Sadece lezzet durağı değil, Suudilerin aileleriyle gittiği bir eğlence noktası. İşte bu yüzden her yatırım nefesimizi kesiyor.”

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster