Ana SayfaMakro EkonomiCFO’lar krizden çıkışın adresi oldu---

CFO’lar krizden çıkışın adresi oldu

5 / 6
CFO’lar krizden çıkışın adresi oldu
01 Mart 2016 - 08:40 www.finansgundem.com

DAHA DA ARTACAK

Alexander Hughes Yönetici Ortağı Can Önen, belirsizlik döneminden en az zararla çıkmak isteyen şirketlerin, giderek artan bir şekilde CFO'larını CEO yaptığını göreceğimizi söylüyor. Önen, "CFO'ların şirketlerin iç yapısını ve yönetim kurulunu iyi tanıması, dışarıdan gelen CEO adaylarına göre bir avantaj oluşturuyor" diye konuşuyor.

İçinde bulunduğumuz dönemde CFO'ların yönetime çıkmasını doğal sonuç olarak gösteren Egon Zehnder Türkiye Yönetici Ortağı Murat Yeşildere ise bu tercihin sektörel olarak değişebileceğinin altını çiziyor. Yeşildere, Türkiye'deki iş ortamındaki sıkışıklık ve iş yaratmanın zorlukları öngörüldüğünde, CFO'ların tepe koltuğa oturma olasılığının arttığının üzerinde duruyor. Murat Yeşildere, konuşmasını şöyle sürdürüyor: "Hatta Türkiye gibi regüle endüstrilerin sayısının ve regülasyonların, kamu ile iş yapmanın giderek önem kazandığı bir ülkede bu ilişkilere sahip olan ya da paydaş yönetimini iyi yapan yöneticilerin CEO koltuğunda etkin olabileceğini de söylemek yanlış olmaz."

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster