Ana SayfaMakro EkonomiCFO’lar krizden çıkışın adresi oldu---

CFO’lar krizden çıkışın adresi oldu

4 / 6
CFO’lar krizden çıkışın adresi oldu
01 Mart 2016 - 08:40 www.finansgundem.com

ÖNLERİ NERELERDE AÇIK?

MY Executive kurucu ortağı Müge Yalçın da son dönem CEO atamalarında CFO ağırlığını gördüklerini dile getiriyor. Yalçın, bunun nedenini ise şöyle açıklıyor: "Şirketlerin büyüyen iş hacimlerini des-tekleyecek finans alternatifleri, şirkete farklı vizyon getirme becerileri önemli bir nedendir. Bunun yanı sıra hızlı büyümenin yarattığı altyapı eksikliklerini, özellikle raporlama sistemlerini oturtmaları için CFO'lar daha fazla talep ediliyor." Şirket satın almaları ve evliliklerinin de CFO talebini doğuran nedenler arasında olduğunun altını çizen Yalçın, "Yeni ortaklar yeni bir CFO ile çalışmayı tercih edebiliyor. Özel sermaye şirketleri/fonları (private equity) yatırım yaptıklarında ilk iş yeni bir CFO atıyorlar" diye konuşuyor.

Bunların yanı sıra, belirli bir büyüklüğe gelen Türk şirketleri de, biraz da yatırımcıların ve bankaların telkiniyle, mali işler ve finans fonksiyonlarını yeni ihtiyaçlarına göre düzenleyecek, altyapıyı gözden geçirecek ve şirketi bir sonraki hamleye hazırlayacak iyi bir CFO arayışına giriyor. Kriz dönemlerinde ise mali durumu çok yakın takip etmek her zamankinden önemli hale geliyor. Ayrıca farklı finansman alternatiflerine ulaşabilecek donanımda CFO'lar daha da tercih edilir oluyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster