Ana SayfaMakro EkonomiCFO’lar krizden çıkışın adresi oldu---

CFO’lar krizden çıkışın adresi oldu

1 / 6
CFO’lar krizden çıkışın adresi oldu
01 Mart 2016 - 08:40 www.finansgundem.com

Son dönemde CEO olarak atanan pek çok yöneticinin bir önceki görevinin CFO olması dikkati çekiyor. Bu gelişmede mevcut konjonktürün önemli etkisi var. Üst düzey yönetici seçme ve yerleştirme şirketlerinin yöneticileri, CFO'ların belirsizlik zamanlarında, regülasyonların arttığı dönemlerde, krizlerde, ekonomik ve politik dalgalanmalarda yönetimde en tepeye çıktığını söylüyor.

Türkiye zor bir dönemden geçiyor. Ekonomik dalgalanmalar, politik dengesizlikler ve belirsizlik ortamı şirketleri daha kontrollü olmaya, plansız büyümenin ve yatırımın önüne geçmeye itiyor. Borçlanma ve finansal enstrümanlar ile risk yönetimi daha da önemli hale geliyor. Böyle dönemlerde şirketler genel piyasa koşullarına göre riskleri azaltmak ve mevcut durumu korumak istiyor.

Bu hedefle hareket eden şirketler ise CEO ve genel müdür pozisyonları için yönetimde rakamsal yaklaşımların öne çıkmasını ve daha dikkatli ilerlenmesini mümkün kılan mali işler kökenli yöneticileri tercih ediyor. Nitekim, son dönemde yapılan atamalara bakıldığında, CEO ve genel müdür pozisyonuna gelen pek çok kişinin bir önceki pozisyonunun CFO'luk olduğu dikkati çekiyor. Son bir yılda yönetime CFO kökenli bir yönetici atayan şirketler arasında Tofaş'tan Bayer'e, Tüpraş'tan Ray Sigorta'ya kadar pek çok kurumun olduğu görülüyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster