Ana SayfaRöportajlarÇetin Palancı: Her ülkeye bir Malatya Pazarı lazım---

Çetin Palancı: Her ülkeye bir Malatya Pazarı lazım

6 / 9
Çetin Palancı: Her ülkeye bir Malatya Pazarı lazım
21 Şubat 2014 - 10:28 www.finansgundem.com

“HER ÜLKEYE BİR MALATYA PAZARI LAZIM”

-Kayısı dışında neler de iddialısınız?

Çetin Palancı: Malatya denince akla kayısı gelir. Şimdi Malatya’da badem ve ceviz ekilmeye başlandı. İnşallah zamanı gelince cevizimiz de güzel olacak, bademimiz de güzel olacak.

-Her ülkeye bir Malatya Pazarı lazım mı?

Çetin Palancı: Lazım... Hem Malatya Pazarı lazım, hem biz lazımız. Bakın yaşım 82 ve benden en az 20 yaş daha genç arkadaşlarım benim için bir karar aldılar, “Artık emekli oldunuz” dediler. Ben mi emekli olacağım? Ben de dedim ki, “Siz ne zaman emekli olursanız ben de o zaman emekli olurum…” “Ölürsem ayakta öleyim” diyorum, yatarak değil. Daha yapacak çok işim var. Mesela elimde 2 tane cami var restorasyonuna yardım ettiğimiz. Bu arada Malatya’da Vali’ye de okul sözü verdik.

-Herkes istediği gibi, istediği yerde Malatya Pazarı açabilir mi?

Çetin Palancı:  Tabi ki açamaz. Bir kere birbirine yakın olmayacak. Açmak için açmayacak, dükkanı büyütmek için açacak. Mesela bizim Beyoğlu’nda yerimiz vardı, kapattık. Nedeni, ‘her akşam yürüyüş var’ diye. Bu bize bayağı zarar verdi ve biz de oradaki şubemizi kapattık.

-Ürünleriniz hep taze. Bunun sırrı nedir?

Çetin Palancı:  Bizim 4-5 tane satın almacılarımız var. En iyilerini seçip, alıyorlar. Fiyatlardan ödün vermiyoruz. Kaliteli olsun, iyi olsun ve müşteri memnun kalsın diye. 650 tane otele kuruyemişi biz veriyoruz. Ama bunu kimse bilmiyor. Başta Çırağan Oteli, Swiss Otel, Conrad Oteli olmak üzere 650 ünlü otele...

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster