Ana SayfaRöportajlarÇetin Palancı: Her ülkeye bir Malatya Pazarı lazım---

Çetin Palancı: Her ülkeye bir Malatya Pazarı lazım

5 / 9
Çetin Palancı: Her ülkeye bir Malatya Pazarı lazım
21 Şubat 2014 - 10:28 www.finansgundem.com

“BİZ TÜRKİYE’NİN TANITIMINI KAYISI İLE YAPIYORUZ”

-Türk Hava Yolları’nda hala kayısı ikramınız  devam ediyor mu? Bu ikramın yüzde 75'ini THY, yüzde 25 Malatya Pazarı esprisini biraz açar mısınız?

Çetin Palancı:  THY ile yaklaşık bir yıldır çalışıyoruz. Ulusal bir ürün olan kayısının tanıtımı adına, Malatya’daki STK’lar ve Belediye, MTSO, Ziraat Odaları ile birlikte THY’ye yaptığımız başvuru olumlu karşılanmış ve 2 yıllık bir çalışma süreci başlatılmıştır. Ürünün bedelinin yüzde 75’i THY tarafından, yüzde 25’i ise Malatya Pazarı tarafından, ambalaj üzerine Malatya Pazarı’nın logosu olmak kaydıyla karşılanmaktadır. Ürün bir adet işlenmiş, bir adet natürel kayısıdan oluşmaktadır. Ambalaj tasarımı Malatya Pazarı’na aittir ve mansiyon ödüllü tasarımdır. Ortalama kayısı sayısı aylık 1 milyon adettir. Kullanılan kayısı No:2 diye adlandırılan “101-120” kalibre kayısıdır. Fiyatı, porsiyonluk olması, tepside işgal edeceği yer, toplam tonaj içerisinde ortalama miktarı tutturması, ambalaj yapılabilme ve olabildiğince ekonomik olması gibi parametreler göz önünde bulundurularak bu tip kayısı seçilmiştir. THY yönetimi, yerel üretilen (ulusal üretilen) ürünlere büyük önem vermektedir. Daha önce dağıtılan kuru üzüm ve hala dağıtılmakta olan fındık gibi. Doğal ürünlerin insan yaşamına ve sağlığına olumlu katkısının daha fazla anlaşılır olduğu günümüzde THY yönetimi, bütçe elverdiği ölçüde devam ettirmeyi planlamaktadır.

Biz bu işten zarar da etsek devam edecek. Çünkü söz verdik. Biz kayısı ile Türkiye’nin tanıtımını da en iyi şekilde yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster