Ana SayfaRöportajlarÇetin Palancı: Her ülkeye bir Malatya Pazarı lazım---

Çetin Palancı: Her ülkeye bir Malatya Pazarı lazım

2 / 9
Çetin Palancı: Her ülkeye bir Malatya Pazarı lazım
21 Şubat 2014 - 10:28 www.finansgundem.com

“100’ÜN ÜZERİNDE ÜRÜNÜMÜZ VAR”

Malatya Pazarı… Nereden nereye? Biraz anlatır mısınız?

Çetin Palancı: Yıllar önce  Malatya milletvekilleri İstanbul’a giderken kayısıyı bizden alırlardı ve bize, “Siz İstanbul’da neden bir yer açmıyorsunuz?” derlerdi. “Malatya’nın kayısısını, üzümünü neden tanıtmıyorsunuz?” diye diye bizi İstanbul’a gönderdiler. O zamanın İstanbul Valisi Lütfi Kırdar’dı. 1942 yılında amcamla ortak olan babam, Vali Lütfi Kırdar’la beraber,  şu an izinde olduğumuz Mısır Çarşısı’ndaki yeri gezmişler ve burayı beğenmişler.  Ondan sonra kuruyemiş işine başlamışlar. O yıllarda burada Anadolu şehirlerinden hiç kimse yoktu ve neredeyse buradaki kuruyemişçilerin hepsi Rum’du. Ben de o zamanlar Vezneciler ilkokulundaydım. Küçük olduğum halde okul çıkışı hep buraya gelip, yardım ederdim. İşte Malatya Pazarı’nın hikayesi; İstanbul’da bu şekilde başladı…

-Şu anda Malatya Pazarı’nda kaç ürün var?

Çetin Palancı: 100’ün üzerinde kuruyemiş çeşidimiz var. Mesela 10 çeşit üzüm, 10-15 çeşit kayısı var. Armut kurusundan tutun da kiraz, dut kurusuna kadar daha sayamadığım bir sürü çeşidimiz var ve çeşitlerimiz günden güne de artıyor.

-Günlük satış miktarınız ne kadar?

Çetin Palancı: Satış miktarımızı veremiyoruz ama şöyle diyeyim piyasanın en iyilerinden birisiyiz. Ancak bu arada çok rekabet de oluyor.

-Şu anda kaç ülkedesiniz ve kaç şubeniz var? Malatya Pazarı’nda çalışan sayısı kaç kişi?

Çetin Palancı: 5 ülkede 16 şubemiz var. Eleman sayımız 800’e yakın. Ve bu çalışanlarımızın her birisinin 5 kişilik ailesi olduğunu hesaplarsak ki bu 4-5 bin kişi eder. Bundan daha güzel bir şey olur mu?

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster