Ana SayfaRöportajlarÇetin Palancı: Her ülkeye bir Malatya Pazarı lazım---

Çetin Palancı: Her ülkeye bir Malatya Pazarı lazım

4 / 9
Çetin Palancı: Her ülkeye bir Malatya Pazarı lazım
21 Şubat 2014 - 10:28 www.finansgundem.com

“50 MAĞAZAYA KADAR FRANCHİSE ÜCRETİ ALMAYACAĞIZ”

-Franchise verirken herhangi bir ücret talep etmediğiniz söyleniyor, bu doğru mu?

Çetin Palancı:  Franchise mağazamız Türkiye’de 18, Dubai, Sharjah ve Abu Dhabi 6 tane, Ukrayna Kiev’de 5 tane, Polonya Varşova’da 2 tane, Kuzey Irak Erbil’de 1 tane, Rusya Moskova’da 1 tane. Yani,  toplamda yurt dışında mağazamız sayısı 16.

Hedefimiz 2014 yılı içinde 50 Franchise mağazasına ulaşmak. Bu hedefe ulaştıktan sonra yeni koşullar gündeme gelecek. Bunlar, Franchise ücreti (mağaza başı), Farnchise royalty fee (satıştan yüzde) gibi… Körfez Bölgesi’nde; Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Kuveyt, Katar ve Yemen’de bu yıl çok hızlı büyüyeceğiz. Dubai’de kurulu şirketimizin adı Malatya Pazarı Gulf. Malatya Pazarı Gulf üzerinden organize olduk ve Franchise anlaşmaları bu firma üzerinden yapılıyor. Anlaşmalar 5 yıllıktır.
Ölçek ekonomisine ulaşmak adına 50 mağazaya kadar Franchise ücreti almayacağız. Gerek yatırımcı ve gerekse müşteri nezdinde mağaza veya kiosklarımızla fark yaratmaya ve bu tür alışveriş kültürünü geliştirmeyi, bilinen kuruyemiş formatından çıkıp daha doğal veya inovatif ürünler satan bir yapıyı benimsiyoruz.

Franchise verdiğimiz yerlerden kesinlikle bir teminat alıyoruz. Teminattan sonra bizim ürünlerimizi alacak ve başka bir yerden almayacak. Aldığı taktirde anlaşma iptal oluyor. Çünkü başka yerden aldığı takdirde kalite bozulur ve bu da bizi bozar.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster