Ana SayfaRöportajlarCem Ceminay’dan motivasyon eğitimi---

Cem Ceminay’dan motivasyon eğitimi

5 / 6
Cem Ceminay’dan motivasyon eğitimi
11 Nisan 2016 - 08:35 www.finansgundem.com

TÜRK İŞ DÜNYASI MUCİZE YARATIYOR

- Türk iş dünyasını nasıl buluyorsunuz?

Cem Ceminay: Bizde çok başarılı bir iş dünyası var. Bu ekonomi, trafik, moral ve psikolojik durumda bizim olduğumuz yerde bile olmak bana göre mucizedir. Bunu herkes yapamaz. Türk insanı iş gücü verimliliğini bu şartlar altında bence en üst düzey de tutuyor. Dışarıdan birisi baktığında ülke şartlarına kolay gelmez. Oysa biz burada yaşıyoruz. O yüzden de burayı güzelleştirmek daha iyi yapmak bizim elimizde. Bu sene turizm sektörü çok büyük bir sekteye uğradı yüzde 50 gibi bir kayıp düşünüyorum ben. Ama inşallah düzelir diyerek de bu iş olmuyor. Zaten şu an sezonu kaçırdık. O yüzden biz kendi iç dünyamıza dönmüş durumdayız. Şu an bu verimi artırmak için, kendi elemanlarımızı eğitip, istekli ve motive olmuş adamlar barındırmamız lazım bünyemizde.

 -Bütün bu söyledikleriniz sadece çalışanlarla olmaz herhalde patronlara neler düşünüyor bu konuda?

Cem Ceminay: Bizde yöneticiler kasarlar kendilerini. Yönetim konusunda herkesde  ‘en iyi ben bilirim’ havası vardır. Hâlbuki yok böyle bir şey. Ama “Seni yollayalım” dendiği anda Harvard’a giderler bak, havası var çünkü. Yurt dışında yöneticiler ise özellikle Amerika’da, devamlı olarak kendilerini geliştirmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Ve son derece mütevazılar.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster