Ana SayfaRöportajlarCem Ceminay’dan motivasyon eğitimi---

Cem Ceminay’dan motivasyon eğitimi

3 / 6
Cem Ceminay’dan motivasyon eğitimi
11 Nisan 2016 - 08:35 www.finansgundem.com

İŞ ARAYAN HERKES BU MÜLAKAT İÇİN ADAY

-Hedef kitleniz kimler?

Cem Ceminay: Mülakata gideceğim. Cem olan herkes veya üniversiteyi bitirip te iş hayatına atılacak olan herkes mülakat için bir adaydır. Şu anda işsiz olan herkes bir adaydır. Oradaki öğrencilerle sınırlı bir seminer değil bu. Dışarıya hedeflenen bir seminer olacak. Cumartesi, Pazar günleri yapılacak.

-Bu eğitimleri kurumsal olarak şirketlere de taşımayı düşünüyor musunuz?

Cem Ceminay: Tabi, esas amaç bu. Benim istediğim mesela gidip bankalarda motivasyon eğitimleri vermek. Bankalarda ya da şirketlerde herkes uyuşukluk içinde gibi sanki. Pozitif enerji çok az. Hele de böyle bir ortamda kimse motive değil. Bunlara bir motivasyon, enerji verilmesi lazım ki zaten radyo programıyla aslında bir anlamda bunu yapıyordum. Bütün Türkiye’ye yapıyordum. Ancak şu anda radyoda değilim ve ben bunu interaktif ve gördüğüm bir kitleye, şirketlere yaparak devam etmek istiyorum. Bunun, deneyimlerimi paylaşarak insanlara faydalı olabileceğim bir ortam olduğunu düşünüyorum.

ŞİRKETLER İÇİN ÇOK YARARLI OLACAK, BUNDAN EMİNİM

-Peki, bankalarla ya da şirketlerle bu anlamda bir görüşme yaptınız mı?

Cem Ceminay: Bazı aracılarla görüşmeler yapıldı. Sıcak bakanlar da oldu. Ancak önce duyulma başlama işidir bu. Biz de öyledir. Mesela sizin okuyucularınıza şunu söyleyebilirim; sabahleyin işe gidiyor, insanlar birbirlerine merhaba bile demiyorlar. “Günaydın” diyorsun, senin yüzüne şüpheyle bakıyorlar, “Benden ne istiyorsun?” diye. Asık suratlı insanlar… Bu ortamda ne kadar güle oynaya gidebilirsiniz ki. Gülümseseniz ne oluyor diyorlar. Hatta sosyal medya da bir twit atman için önce bakman lazım acaba patlama oldu mu diye. Yani böyle bir ortama geldik.

Yine insanların işlerini sevmeden, mecburiyetten yapma durumları var. Onu değiştirip işini severek yapanların ne kadar başarılı olduklarını göstermek açısından benim vereceğim seminerlerin şirketler için oldukça yararlı olacanı düşünüyorum. Bence bu aynı zamanda şirket verimini de arttıracak. Bu slaytlarla sistematik olacak bir şey değil. Konuşarak,  rahat bir ortamda yapılabilecek bir şey. İnsanlara gerçekten teorik değil pratikte yararlı olabilecek bir şey. Çünkü bu tür seminerlere zorla gidilir. Ben de Amerika’da çalıştığım zaman seminerlere zorla giderdim, uyurduk. Hatta işe gitmemek için bir mazerettir. Ben ise bunu şevkli bir hale dönüştürmeye çalışıyorum.

Nereden aklıma geldi derseniz söyleyeyim, ABD’de trafikte belli bir ceza oranına ulaşırsan, diyelim 50 puanı geçtin, mutlaka kursa gitmen gerekiyor. Kurs da çok sıkıcıdır. Bu kursları ise ilginç bir hale getirebilmek için stand up komedyenler getirdiler. Kurslar son derece ilginç olunca herkes eğlenmek için gitmeye başladı. Bir işi eğlendirici ve iyi bir hale getirdiğin zaman insanları çekiyor. O açıdan ben de buradan yola çıktım, böyle bir uygulama düşündüm.

Biraz heyecanlı ve dinamik olmalıyız, üstümüzdeki demorileze durumu ve uyuşukluğu atmalıyız. O açıdan insanlara ve şirketlere çok yardımcı olacağımı biliyorum. Ben bundan önce seminerler tipinde Alarko Holding’te konuşmalar yaptım ama bunlar profesyonelden ziyade dost toplantılarıydı. Bunu da profesyonel anlamda ciddiye dökersek o zaman insanlar da daha ciddiye alır. Ben de bu nedenle, daha sistematik ve profesyonelce ve ihtiyaç olan konularda yardımda bulunabilirim diyerek bu işe giriştim.

- İşin sırrı nedir?

Cem Ceminay: Ben bir ülkenin mutluluğunu insanların yaptıkları işi sevmelerine bağlıyorum ama insanlar yaptıkları işini sevmiyorsa o ülke mutsuzdur.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster