Ana SayfaPara PiyasaPiyasaların gözü faiz indirim kararında---

Piyasaların gözü faiz indirim kararında

4 / 4
Piyasaların gözü faiz indirim kararında
03 Nisan 2016 - 07:57 www.finansgundem.com

NİSAN AYINDA İZLENECEKLER:

İçinde bulunduğumuz nisan ayında gözler Merkez Bankası’nda olacak. Nisan ayında yeni Merkez Bankası Başkanı belirlenecek. Yeni başkanın Enflasyon Raporu sırasında yapacağı açıklama ve vereceği mesajlar önemli. Buna ek olarak Moody’s’in Türkiye kredi notunu gözden geçirecek olması da bu ayın en önemli olayları arasında bulunuyor. Piyasadaki beklenti ise Moody’s’in Türkiye’nin kredi notunda herhangi bir değişikliğe gitmesinin beklenmediği yönünde. Fakat bölgede artan jeopolitik ve siyasi risklerle ilgili olumsuz yorumlarda bulunması şaşırtıcı olmayacaktır. 

DOLARDA YATAY HAREKET

Dolar kurunda 2.85 TL seviyesinin altında satıcılı seyir sürüyor. Ancak yaşanan satışa rağmen kurun 2.80’in üzerinde tutunduğunu görmekteyiz. Dolar/TL 2.80’in altına kayması halinde 2.75’lere kadar gerilediğini görebileceğiz. Bu nedenle 2.80 - 2.85 aralığındaki hareket önemli. 

Tarımdışı istihdamın etkisi sınırlı kaldı

Fed Başkanı Janet Yellen’ın salı günü New York Ekonomi Kulübü’nde yaptığı konuşmanın ardından hareketlenen piyasalar ilk tepkilerin ardından cuma günü tarım dışı istihdam verisini bekledi. Beklentiler ise tarım dışı istihdamın 205 bin artması yönündeyken işsizlik oranının yüzde 4.9 olması öngörülüyordu. ABD Çalışma Bakanlığı’nın verilerine göre martta tarım dışı istihdam 215 bin arttı. İşsizlik oranı ise yüzde 5 oldu. Açıklanan veriler beklentilere paralel gelince etkisi sınırlı kaldı. Şüphesiz bunda FED’in dolar üzerinde baskılamaya neden olan kararlı duruşunun etkisi bulunuyor. 

Zeynep AKTAŞ / MİLLİYET

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vato03 Nisan 2016 21:00

    Zeynel aga döktürmüş yine...Kalemine sağlık..

  • yükselen borsa varsa karları cabe koyarlar03 Nisan 2016 13:21

    bence de abd faiz arttıracasksa dolar dünyada değerlenebilir ve kendi ülkelerine dönebilir,çin,rusya,ab ülkeleri ekonomik durgunluk ve şirket batışları pençesindeyse,fonlar nerde yükselmiş borsalar varsa oralarda satış yapıp karları çekerler genelde buna dikkat etmeli artık.

  • Gökha sarı03 Nisan 2016 10:36

    Sayın Cumhurbaşkanı faizlerin indirilmesini istediğine göre ya şimdiki Merkez Başkanı Ya da gelecek Başkan faizleri hemde büyük oranda indirecek. Bu paranın dolara ve borsaya gitmesi demek. Bir de FED faizleri artırmaya başlarsa dolara yatırım yapanlar isabetli bir yatırım yapmış olacaklar. Şimdilik görünen bu.

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster