Ana SayfaPara PiyasaPiyasaların gözü faiz indirim kararında---

Piyasaların gözü faiz indirim kararında

3 / 4
Piyasaların gözü faiz indirim kararında
03 Nisan 2016 - 07:57 www.finansgundem.com

Risk primi izleniyor

Türkiye’ye ilişkin yatırımlarda bulunanlar BİST 100 Endeksi ve dolar kurundaki hareketlerin seyrini yakından izliyor. Aynı şekilde Türkiye’nin kredi risk primini gösteren beş yıllık CDS oranları da yakından takip ediliyor. 29 Mart’ta 277 seviyesine kadar tırmanan CDS oranları yeniden 258’lere geriledi. Yaşanan düşüşü olumlu değerlendirmek gerekiyor. Bununla birlikte kalıcı ve ivme kazanan bir düşüşün yaşanıp yaşanmayacağını gözlemleyebilmek daha bir önemli olduğunu hatırlatmak gerekiyor. 
Küresel boyuttaki terör saldırıları, merkez bankalarının adımları, kur hareketleri, petrolün fiyat seyri ve dolar kurunun hareketi, borsalarda sert hareketleri beraberinde getiriyor. ABD merkezli yatırım bankası JP Morgan, Türkiye’de açıklanan büyüme verileri sonrası yaptığı değerlendirmede; Türkiye için risklerin yukarı yönlü olduğunu vurguladı. Türkiye’nin büyüme oranı 2015 yılında yüzde 4, 2015’in son çeyreğinde ise yüzde 5.7 olarak gerçekleşti. JP Morgan, geçen yılın dördüncü çeyrek verileri sonrasında normalde 2016 GSYH büyüme tahminlerini yukarı yönlü revize etmelerinin gerektiği halde böylesi bir değişikliğe gitmediklerine dikkat çekti. Gerekçe ise siyasi belirsizlik, artan jeopolitik riskler ve özellikle jeopolitik risklerin turizme olası etkisi. Bu nedenle tahminlerini yüzde 3.3 olarak koruduklarını dile getirdi. Söz konusu değerlendirme, açıklanan son veriden ziyade bunun sürdürülebilir olmasının daha önemli olduğu vurgusunu içeriyor. 

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vato03 Nisan 2016 21:00

    Zeynel aga döktürmüş yine...Kalemine sağlık..

  • yükselen borsa varsa karları cabe koyarlar03 Nisan 2016 13:21

    bence de abd faiz arttıracasksa dolar dünyada değerlenebilir ve kendi ülkelerine dönebilir,çin,rusya,ab ülkeleri ekonomik durgunluk ve şirket batışları pençesindeyse,fonlar nerde yükselmiş borsalar varsa oralarda satış yapıp karları çekerler genelde buna dikkat etmeli artık.

  • Gökha sarı03 Nisan 2016 10:36

    Sayın Cumhurbaşkanı faizlerin indirilmesini istediğine göre ya şimdiki Merkez Başkanı Ya da gelecek Başkan faizleri hemde büyük oranda indirecek. Bu paranın dolara ve borsaya gitmesi demek. Bir de FED faizleri artırmaya başlarsa dolara yatırım yapanlar isabetli bir yatırım yapmış olacaklar. Şimdilik görünen bu.

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster