Ana SayfaPara PiyasaPiyasaların gözü faiz indirim kararında---

Piyasaların gözü faiz indirim kararında

1 / 4
Piyasaların gözü faiz indirim kararında
03 Nisan 2016 - 07:57 www.finansgundem.com

Piyasada işlem gören hisseler, yılın ilk çeyreğini zirve seviyelerinde kapatırken ikinci çeyreğe kâr satışları ile girdi. Merak edilen ise bahar havasının ikinci çeyrekte de devam edip etmeyeceği. Açıklanan veriler; dolar kurunun seyri ve enflasyonda düşüş beklentisi, ikinci çeyreğin ilk ayında yani nisan ayında da canlılığın devam edeceğini gösteriyor. Faiz indirimine duyarlı olan hisse senetlerinde önümüzdeki ay hareketliliğin devamı görülebilecek. Bunların başında da banka hisseleri geliyor. Nisan sonuna doğru da birinci çeyrek mali tablolarının yayınlanmaya başladığını göreceğiz. Geçtiğimiz yılın ilk çeyrek verilerine göre bankacılık sektöründe yaklaşık yüzde 20 net kâr artışı bekleniyor.


Sektöre yönelik kâr beklentisi ister istemez bankalara olan yatırımcı ilgisini de artıracaktır. Şüphesiz bu durum seçiciliği beraberinde getirirken banka hisseleri arasında da geçişler yaşanmasına neden olabilecektir. Aracı kurumların önerileri incelendiğinde ise; Garanti Bankası, Yapı Kredi Bankası, Vakıfbank ve Akbank için ‘Endeksin üzerinde getiri’ tavsiyesinin öne çıktığını görüyoruz. Nisan ve mayıs aylarını önemli kılan bir başka unsur ise şirketlerin genel kurullarıyla birlikte temettü ödeme tarihlerinin de netlik kazanıyor olması. Nisan ve mayıs ayları ağırlıklı olarak temettü ödeme ayları olarak öne çıkıyor. Bu nedenle endekste kâr realizasyonları yaşansa dahi piyasalardaki iyimserlik korunmaya devam edecektir. Otomotiv, beyaz eşya, gayrimenkul yatırım ortaklıkları da faize duyarlı diğer sektörler arasında yer alıyor. Bu hisselerde de seçici hareketlenmeler gözlenebilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vato03 Nisan 2016 21:00

    Zeynel aga döktürmüş yine...Kalemine sağlık..

  • yükselen borsa varsa karları cabe koyarlar03 Nisan 2016 13:21

    bence de abd faiz arttıracasksa dolar dünyada değerlenebilir ve kendi ülkelerine dönebilir,çin,rusya,ab ülkeleri ekonomik durgunluk ve şirket batışları pençesindeyse,fonlar nerde yükselmiş borsalar varsa oralarda satış yapıp karları çekerler genelde buna dikkat etmeli artık.

  • Gökha sarı03 Nisan 2016 10:36

    Sayın Cumhurbaşkanı faizlerin indirilmesini istediğine göre ya şimdiki Merkez Başkanı Ya da gelecek Başkan faizleri hemde büyük oranda indirecek. Bu paranın dolara ve borsaya gitmesi demek. Bir de FED faizleri artırmaya başlarsa dolara yatırım yapanlar isabetli bir yatırım yapmış olacaklar. Şimdilik görünen bu.

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster