BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolar/TL 15 Temmuz öncesine döndü----

Dolar/TL 15 Temmuz öncesine döndü

Dolar/TL 15 Temmuz öncesine döndü
01 Ağustos 2016 - 10:46 www.finansgundem.com

Dolar/TL ABD verilerinin desteğiyle psikolojik bir seviye olarak görülen 3 seviyesini aşağı kırdıktan sonra bu sabah itibarıyla 2.98 seviyelerinde seyrederek düşüşünü sürdürüyor.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artışına gitmemesi ve ardından zayıf ABD büyüme verileriyle dolar küresel bazda değer kaybederken bu kayıp dolar/TL'ye de aşağı yönlü destek sağlıyor.

Dolar/TL ABD verilerinin desteğiyle psikolojik bir seviye olarak görülen 3 seviyesini aşağı kırdıktan sonra bu sabah itibarıyla düşüşünü sürdürüyor.

Darbe girişimi, olağanüstü hal (OHAL) ilanı, S&P'nin kredi notu indirimi ve indirimlerin devam edebileceği endişeleriyle bir süredir sert satış baskısı kalan kur gerçen hafta itibarıyla tepki alımları küresel bazda doların değer kaybı ve yeni pozisyonla yönünü aşağı çevirdi.

DOLAR 3,10'DAN DÖNDÜ

Dolar/TL'nin darbe girişimi sonrası 3.0970 ile tarihi zirveyi görürken, 15 Temmuz Cuma günü darbe girişimi öncesi kapanış seviyesine göre TL'nin dolar karşısındaki değer kaybı yüzde 6.7'ye ulaşmıştı. Şu anda ise bu kayıp yüzde 3 civarında seyrediyor. Cuma günü haftayı 2.99 civarında tamamlayan dolar/TL, bu sabah itibarıyla 2.9757 seviyesinde işlem görüyor.

PİYASALAR BUNLARA BAKACAK

Bankacılar bugün için küresel PMI verileri başta olmak üzere veri gündeminin izleneceğini söylediler. Darbe girişimin ardından Türkiye'nin kredi notunu indirim için gözden geçirmeye alan Moody's'in 5 Ağustos'taki kredi notu olası gözden geçirmesi ve ABD'de Cuma günü açıklanacak olan tarımdışı istihdam verileri haftanın iki yön belirleyici gelişmesi olacak.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)