Ana SayfaRöportajlarBıçakçılar CEO’su Dai, sağlık sektörünü anlattı---

Bıçakçılar CEO’su Dai, sağlık sektörünü anlattı

6 / 8
Bıçakçılar CEO’su Dai, sağlık sektörünü anlattı
17 Şubat 2014 - 06:56 www.finansgundem.com

TÜRKİYE BÖLGE İÇİN DE BİR MODEL

-2013 nasıl geçti?  Hedefler gerçekleşti mi?

Sadrettin Dai: 2013 kolay bir sene olmadı. Bizim yaptığımız iş tüketim malzemesi olmadığı için belli krizlere daha dayanıklıyız. Ama kur bizim için çok önemli. Bizim ithal ürünlerimiz de, kendi ürettiğimiz ürünlerin ana girdileri de döviz bazlı. Biz ihalelerde devlete tamamen TL olarak satıyoruz. Bu ihaleler de yıllık ihaleler. Bugün ihale verip de hemen faturayı kesemiyorsunuz. Bir sene içinde peyderpey vermeniz lazım. Onun için o fiyat sene sonuna kadar geçerli oluyor. Böyle büyük kur artışları tamamen bize zarar oluyor. Bir de şunu söyleyeyim biz malımızı sattıktan sonra en erken 6 ayda paramızı alabiliyoruz.

Bizim hedeflerimiz yüksek ve onlara da yaklaştık. Ama daha iyi olabileceğini düşünüyoruz.

-2014 yılı hedefleri ve beklentiler neler?

Sadrettin Dai: 2014’e zor girdik ama biz ümitliyiz. Bu PPP projeleri var. Kamu Özel Ortaklığı var. TOKİ’nin yapacağı hastaneler var. Türkiye’deki sağlık sektörü büyüyor, özel hastaneler büyüyor. Bu yeni grup hastaneler bizim için çok önemli. Yine bu münferit hastaneler birleşiyor, zincir hastane oluyor. Özel hastanelerle çalışmak bizim için çok önemli. İşlerinde çok başarılı ve profesyoneller. Yurt dışından hasta da getiriyorlar. Böyle olunca rakamları da artıyor. Onun için biz Türkiye sağlık sektöründen çok ümitliyiz. Türkiye’ye güveniyoruz. Çünkü Türkiye bölge için de bir model. Bilhassa sağlık sektöründe.

Bir de bu sağlık turizminde Türkiye çok iyi durumda. Özellikle yurt dışından göz, diş ve son zamanlarda da saç ektirmede çok büyük bir hasta girişi var. Çünkü Türkiye’de sahiden en son teknolojiler kullanılıyor. Tabi doktorlarımız da çok iyi, çünkü neredeyse hepsi Avrupa ve Amerika’da eğitim görmüş veya oradan buraya gelmiş. Bunun da uluslararası firmalara ve bizim gibi firmalara çeşitlilik adına çok büyük faydası var. Devletin AR-GE’ye verdiği teşvik de mutluluk verici.

Türkiye’deki sağlık piyasası, yabancı yatırımcıların yakından takip ettiği cazip bir pazar. Çünkü Türkiye dinamik bir ekonomi ve büyüyor. Ama, “Yurt dışında marka olan bir hastane  Türkiye’de hastane açar mı?”diye sorarsanız, bence çok olası değil. Çünkü Türkiye’de çok güçlü bir yapı var zaten. Hakikaten sağlık sistemi Avrupa’ya dünyanın başka yerine baktığınızda çok kötü değil. Özel hastane sistemi kötü değil. “Daha da iyi olacaktır” diye de düşünüyoruz. Bakın eskiden açık kalp ameliyatı için Amerika’ya gidilirdi. Şimdi hastalar “İstanbul’a, Ankara’ya gitmeliyim” diyor. Bu açık kalp ameliyatları şimdi Gaziantep’te, Diyarbakır’da, Urfa’da, Van’da da yapılıyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster