Ana SayfaRöportajlarBıçakçılar CEO’su Dai, sağlık sektörünü anlattı---

Bıçakçılar CEO’su Dai, sağlık sektörünü anlattı

2 / 8
Bıçakçılar CEO’su Dai, sağlık sektörünü anlattı
17 Şubat 2014 - 06:56 www.finansgundem.com

SEKTÖRDE LİDER KONUMDAYIZ

Finansgundem.com-Ne üretiyorsunuz? Tek kullanımlık tıbbi ürün nedir?

Sadrettin Dai: Tek kullanımlık tıbbi ürün hepimizin çok yakından bildiği şırınga ve onun benzeri ürünlerdir. Şırınga hayatımızın çok içinde olduğu için o iyi bir örnek. Biz şırınga üretmeyiz ama ona benzer tek kullanımlık ürünler üretiriz. Bu damar içi kaloriler, sonda denilen katater sonda grubu, drenaj sistemleri bizim ürettiğimiz tek kullanımlık ürünler. Tabi bu teknolojinin ilerlemesiyle sağlanan bir şey. Eskiden bunlar cam veya lateks, kauçuk olurdu. Ama bu plastik işleme endüstrisi ilerledikçe ve Hepatit, AIDS gibi bulaşıcı hastalıklar ortaya çıkınca daha doğrusu tanımlanınca artık, bu tek kullanımlık ürünleri kullanmak gerekli oldu. Şimdi şırınga ve lateks ürünlerde her ne kadar yıkayıp tekrar steril etseniz bile, vücudun kandan gelen bazı dokuları ürün üzerinde kalıyor ve bunlara mani olamıyorsunuz. Hijyen ve enfeksiyon kontrolünün sağlanması açısından tek kullanımlık ürünler çok önemli. Bunun yanında ekonomik avantaj da sağlamış durumda. Bizim ürünlerimiz hem kaliteli, hem de çok ekonomik.

Bizim 2 ürün grubumuz var; büyük olan grup tek kullanımlık ürünler. Bir de cihazlar dediğimiz ameliyat masası, ameliyat lambası, aspiratörler gibi dayanıklı ürünlerimiz var.

-Global çapta ve Türkiye’de sektör büyüklüğü nedir? Büyüme oranı ne kadar? Bıçakçıların sektördeki payını söyler misiniz?

Sadrettin Dai: Bizim sektörümüz tıbbi ilaç sektörü ve tıbbi malzeme sektörü. Ama tıbbi malzeme sektörü gazlı bezden başlar, emar cihazları, sedyeler, dezenfektanlar bunların hepsi tıbbi cihaz sektöründedir. Onun için burada pazar payını belirtmek çok güç. Bizim Türkiye’de 2 milyar dolarlık bir pazar büyüklüğü var. Mesela ilaç 15 milyar dolar. Dünyada tıbbi cihaz 100 milyar dolar civarında. Yani Türkiye’nin burada yüzde 2 gibi bir pazar büyüklüğü var. Toplam pazarın içinde Türkiye’deki Bıçakçıların payı çok küçük. Ama dediğim gibi çok geniş bir yelpazesi var. Bizim aktif olduğumuz konularda Türkiye’de dominant bir pazar payımız var. Bu da yüzde 60 ve yüzde 60’ların üzerindedir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster