Ana SayfaRöportajlarBıçakçılar CEO’su Dai, sağlık sektörünü anlattı---

Bıçakçılar CEO’su Dai, sağlık sektörünü anlattı

5 / 8
Bıçakçılar CEO’su Dai, sağlık sektörünü anlattı
17 Şubat 2014 - 06:56 www.finansgundem.com

ORTAKLIKTAN SONRA DAHA AGRESİF BÜYÜYORUZ

-Global Capital Management’ın büyük ortaklığı sonrası, üç yıl içinde Bıçakçılar’da neler değişti? Yatırımlar nasıl etkilendi?

Sadrettin Dai: Şöyle diyeyim; Bıçakçılar, sektöründe öncesinde de çok dinamik, aktif ve öncü firmaydı. Biz ilk yatırımlarda da öncü olmuştuk. Tabi Global Capital Management’ın girmesinden sonra daha agresif bir büyüme stratejisi oluştu. Bunun için hem kapasite artırımları, hem de yeni ürünlere yatırım yapıyoruz. Mesela bir ürün grubu için bu damar içi kanüllerde yüzde yüz bir kapasite artırımı oluyor. Yani üretim kapasitemizi iki misline çıkartıyoruz. Bunun yanında bizim için yeni ürün geliştirme çok önemli. Onun için AR-GE departmanına çok büyük yatırım yaptık. AR-GE  birimimiz büyüdü ve yeni ürünler gelecek. Bunun yanında yurt dışı satışların artırılması ve Bıçakçılar’ın küresel oyuncu haline gelmesi için çalışmalar oldu. Yurt dışında ki işbirlikleri önem kazandı. Bunun içinde bölgesel bazlı işbirlikli projelerimiz devam ediyor...

-Türkiye’de nerelerde bayi ve şubeleriniz var?

Sadrettin Dai; İdare merkezimiz İstanbul. Ama Türkiye’de bölgesel şubelerimiz ve bölge müdürlüklerimiz var. Bunlar Ankara, İzmir, Antalya, Samsun ve Adana. Bizim işimizde müşterimize yakın olmak çok önemli. Onun içinde bölge müdürlükleri vasıtasıyla da Türkiye’deki satışı gerçekleştiriyoruz. Türkiye’de hemen hemen en geniş satış ağına sahibiz.

-Ürünlerinizi nerelere pazarlıyorsunuz?

Sadrettin Dai: Türkiye’de neredeyse 1000 tane devlet hastanesi ve 500 tane de özel hastane var.  Biz oraya ya da buraya girmeyiz diye bir şey yok. Bizim yaptığımız işin bir kamu tarafı var. Çok kolay müşteri kesemezsiniz. Bıçakçılar 50 seneyi aşkın bir firma ve geniş ürün yelpazesi olduğu için de öyle müşteri seçme gibi bir lüksümüz yok. Bizim uzun dönemde ilişkilerimiz vardır. O çok önemli çünkü burada bir de tedarik sorumluluğu da var. Yani siz malzemeyi vermezseniz o ameliyat olmaz. Onun için, ‘yok ben paramı alamadım, bilmem siparişi geçmedin, yok vermem’ diye bir şey de yok.

Ayrıca Türkiye’de hastane sayısı oldukça geniş. Mesela Yunanistan’da 200 hastane var. Malta’da 1 tane hastane var. Biz de hastane sayısı az değil, fakat doktor ve hemşire sayısı az. Özel bazı projeler var ve onlarla modernizasyon gelecek. Özel ve devlet hastanelerindeki doktor ve hemşire açığı kapanacak. Kötü seviyede değiliz açıkçası. Ama dünyada kişi başına sağlık harcaması 1000 dolar, bizde 500 dolar. Gidecek daha çok yol var…

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster