Ana SayfaRöportajlarBıçakçılar CEO’su Dai, sağlık sektörünü anlattı---

Bıçakçılar CEO’su Dai, sağlık sektörünü anlattı

3 / 8
Bıçakçılar CEO’su Dai, sağlık sektörünü anlattı
17 Şubat 2014 - 06:56 www.finansgundem.com

KATATERDE AVRUPA’DAKİ EN BÜYÜK ÜRETİCİLERDEN BİRİYİZ

-Sektörde dünyadaki ve Avrupa’daki pozisyonunuz nedir? Rakibiniz kimler?

Sadrettin Dai: Hep üretim tarafından konuşuyoruz. Bir de Bıçakçıların ithalat ve dağıtım tarafı var. Biz ürettiğimiz ürünlerde Türkiye’de lider konumdayız. Yüzde 60’ın üzerinde pazar payımız var. Dünyada da belli ürün gruplarında ki bunlar kataterler, katater grubu, orada da Avrupa’daki en büyük üreticilerinden bir tanesiyiz. Maalesef çok hassas istatistiki rakamlarımız yok elimde. Onun için birinciyiz, ikinciyiz diyemiyoruz. Ama en büyüklerden birisiyiz.

Rakiplerimize gelince, ağırlıklı Avrupalı firmalar. Belli kateter grubunda İskandinavyalı bir firma ve Almanya’dan firmalar var. Ama bunun yanında Amerika’nın da bir ağırlığı vardır. Bu sektörün büyüğü 10 tane firma vardır. Değişik ürün gruplarında olmak üzere. Ama dediğim gibi, yüzlerce değildir.

-Türkiye’deki sağlık gereçleri pazarının yüzde 85’inin ithal ürünlerin kontrolünde olduğu söyleniyor. Bununla nasıl rekabet ediyorsunuz?

Sadrettin Dai: Biz ürettiğimiz ürünlerde ihracat da yapıyoruz ve bölgesel bir oyuncu konumundayız. Bölgeselden kastım da Amerika ve Japonya dışında. Biz Avrupa normu bölgesinde aktivasyonumuzu devam ettiriyoruz. Uzak Doğu rekabeti önemli. Çünkü o adil olmayan bir rekabet. Sağlık gereci olarak bizim minimum kalite zaruriyetimiz var. Mal belli bir kalitenin altında üretilmez ve piyasaya sürülmez. Türkiye’de sırf fiyat satın alma kararını etkilediği için ne yazık ki o kalite belli bir yerlerde yakalanmayabiliyor. Onun için farklı kalitedeki ürünler için aynı kefeye konmuş oluyor. Onun biraz sıkıntısı var ama bu da orta vadede düzeliyor. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster