Ana SayfaRöportajlarBayburt’un kaderini değiştiren müze---

Bayburt’un kaderini değiştiren müze

4 / 6
Bayburt’un kaderini değiştiren müze
17 Haziran 2016 - 16:05 www.finansgundem.com

-İlk açıldığında köylülerin yaklaşımı nasıldı, şimdi nasıl?

-Köylüler ve burada yaşayan akrabalarım önce anlamadı. Hatta rahmetli teyzem ‘Buna ne gerek vardı buraya bir gölet yapsaydın’ dedi. Kimi bu adam deli dedi; bir grup siyasetle ilgili adımlar attığımı söyledi; kimi uluslararası kuruluşlarla ideolojik ilişkilerimin olabileceğini, kimi de bir takım arazileri kendime mal etmeye çalıştığımı, binanın şeklini görenler de Rusya’nın İngiltere’yi gözetleme merkezini kurabileceğimi düşündü. Ama zaman içinde bu görüşlerin hepsi değişti.

  -Bir de geleceğin sanatçılarının “Baksı Müzesi”nden yetişmesine yönelik hedefiniz vardı… 

-Evet, Baksı Kültür ve Sanat Vakfı tarafından, sanata yeteneği olan öğrencileri keşfetmek ve eğitimlerine destek vermek amacıyla her sene organize ettiğimiz ‘Baksı Müzesi Bayburt Öğrenci Sanat’ şenliklerimiz var. Bu sene dördüncüsünü yapıyoruz. Başvuru sayısı her geçen gün artıyor. Bayburt’tan önce 600, sonra bin ve nihayet bu sene bin 800 başvuru oldu. Orta eğitim düzeyinde her öğrenci başvurabiliyor. Jürimiz içinden 30 öğrenci seçiyor. Sonra onları beş gün süren workshop’lara davet ediyoruz. Bunların içinden 15 tanesine burs veriyoruz. Bizden burs alan birisi eğer gelişim gösteriyorsa her yıl bursunu yeniliyoruz. Geçen sene beş öğrencimizin bursu yenilenmişti. Burs konusunda bakanlığın tespit ettiği rakamlar var, eğitim düzeyine göre o bedel ödeniyor.

-Kadın İstihdam Merkezi ile amaçlanan nedir? 

-Kadın İstihdam Merkezi’ bizim ikinci büyük projemiz. Bayburt’un merkezinde olacak ve bu inşaat için 2.5 milyon TL harcanacak. Bu demektir ki Bayburt ekonomisine inşaat süresince böyle bir katkı sağlanacak. Bu yatırımımızı da bir an önce gerçekleştirmek için destek arayışlarımız sürüyor. Kadın istihdam merkezimizde ‘yeni şehirli kadın’ modelimiz var. O kadınların istihdam edilmesi için bir alan açmaya, orada üretim oluşturmaya ve bunu uluslararası pazara sunmaya çalışacağız. İlkemiz şu, el emeğini mutlaka koruyacağız. Fabrikasyon yapmayacağız. Doğal malzeme kullanacağız. Ayrıca kadınların ürettikleri, çağdaş tasarımcılar tarafından tasarlanacak. Farklı teknikleri bir arada kullanarak ehram, kilim, kök boya üretimi gibi tamamen doğal el sanatlarını gündemde tutan bir üretim portföyüne sahip olacağız. Uluslararası pazarlama ağı içine gireceğiz. Geçen sene Bayburt’ta Aykom Uluslararası Müzeciler Konseyi toplantısı yapıldı. Onlar da son derece açık davrandılar. Dünyadaki bütün müzelerin içinde dükkanları var. Önce onlara dağıtılacak.

-Modacılardan kimler ilgi gösteriyor? 

-Arzu Kaprol ve Özlem Süer.

-16 yılın sonunda beklentilerinize ulaşabildiniz mi?

-Benim buradan çok büyük bir beklentim yoktu. Ancak beklentilerimizin çok daha ilerisinde hayal bile edemediğimiz gerçeklerle karşı karşıyayım.

  Şu anda ne kadarlık bir geliriniz var? 

Benim ve eşimin birer arabası, bir evimiz ve benim maaşım var. Yine eşimin bir sağlık sorunumuz olursa bir şeye ihtiyacımız olursa diye ayırdığı bizi iki sene geçindirecek kadar ufak bir tasarrufumuz var. Ve tabii ki ideallerimiz...


YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster