Ana SayfaRöportajlarBayburt’un kaderini değiştiren müze---

Bayburt’un kaderini değiştiren müze

3 / 6
Bayburt’un kaderini değiştiren müze
17 Haziran 2016 - 16:05 www.finansgundem.com

-Müzeyi neden vakfa çevirdiniz?

-Bizim bu yapıyı sürdürebilmemizdeki en önemli unsurlardan bir tanesi, arkamızda bir sermaye kuruluşu yok. Burada bize en çok destek veren sanatçılar ve gönüllüler oldu. Bayburtlu gurbetçiler bize çok destek verdi. Gençler bu müzeye büyük bir sevgi ve sempati duyuyor. Ancak ben Baksı’nın sivil, gönüllüğe dayalı, kendisini sürdürebilecek bir yapısının olması gerektiğine inanıyorum. Benim mirasçılarım ile müze arasında bir bağlantı kurulsun istemedim. Bu sanatçıların desteği ile kurulmuş bir müze. Bunun benim mirasçılarıma kalması doğru olmazdı. Sanatın üretilmesi ve sanatın kitlelerle buluşmasının planlanması ticari kafa ile yapılmaz. O zaman anlamını yitirir. Burada bilgi ve değeri biriktiriyoruz. Bu müze, herkesin malı olursa anlamlı olur. Bu yüzden ‘Baksı Kültür Sanat Vakfı’ müzesi olmalı diye düşündüm.

 -Vakfın sponsorları kimler, sponsor bulmakta zorlanıyor musunuz?

-Hayır sponsor bulmakta zorlanmıyoruz. Son yıllarda en büyük desteği veren ‘Polimeks’ ana sponsorumuz. Salı günleri serbest girişimiz var, onun sponsoru ‘Ülker’. Çocuk etkinlikleri sponsorumuz ‘Petkim’. Sigortamızı ‘Öz Sigorta’ yapıyor. Onun dışında 50’ye yakın hizmet sponsorumuz var. Etkinlik sponsorlarımız yıllık, diğerlerinin zamanlaması değişebiliyor.

 -Şu ana kadar kaç eser sergilendi?

-Sanırım 400 eser sergilendi. Ama biz burada sergilenen her şeye el koyarız. Dolayısıyla bir bu kadar eserimiz var. Ama koleksiyondakilerle birlikte 700 dolayında olduğunu düşünüyorum. Sayı her gün artıyor.

 -Bugüne kadar kaç ödül aldınız?

-Baksı Kültür Sanat Vakfı ile tasarım, sanat ve yerelliği bir araya getirdik. Müzemiz bugüne kadar 40 kadar ödül aldı. Ama en önemlisi 2014’te Avrupa Konseyi Parlamento üyeleri tarafından ‘Yılın En İyi Müzesi’ seçilmesi. Çünkü bu ödüle layık olabilmek için merkezin dışında, göç veren bir kentte, sanat ve tasarımla bölge insanını buluşturuyor olması, herhangi bir konsepte bağlı olmaması ve bağımsız bir vizyonunun bulunması şartları aranıyordu. Ve biz bu kriterlerin hepsini sağlıyorduk. Yani kolay bir ödül değildi. Ayrıca bu ödül dolayısıyla TBMM bana ‘Kültür Sanat Büyük Ödülü’nü verdi.


YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster