Ana SayfaBankacılıkBankalar artık sosyal medyadan kredi veriyor---

Bankalar artık sosyal medyadan kredi veriyor

6 / 6
Bankalar artık sosyal medyadan kredi veriyor
14 Aralık 2015 - 10:41 www.finansgundem.com

INSTAGRAM'DAN İHTİYAÇ KREDİSİ

Fibabanka 2015 yılında sosyal medya üzerinden kredi kampanyaları düzenlemeye başladı. Ayrıca dileyen müşterilerine yine bu kanalları kullanarak ihtiyaç kredisi veya kredi kartı başvuru imkanı sağlayan banka son olarak Instagram'dan krediyi hayata geçirdi.

Türkiye'de ilk defa Instagram'dan ihtiyaç kredisi kampanyası başlatıldığı bilgisi veren Fibabanka Genel Müdür Yardımcısı Emre Ergun, "Bankamızın beşinci yılına özel olarak gerçekleşen kampanyamız oldukça rekabetçi oranlarla 31 Aralık 2015 tarihine kadar sürecek. Beşinci yılımızı gerek krediler gerekse yatırım ürünlerinde müşterilerimize farklı avantajlar sunarak kutluyoruz" diyor.

Instagram üzerinden kredi kullanmak isteyenler #bankamyanimda etiketiyle ihtiyacının fotoğrafını paylaşıyor. Söz konusu kampanya kapsamında 30 bin TL'ye kadar 36 aya varan vadelerle ihtiyaç kredisi kullanılabiliyor. Bu kampanya kapsamında faiz oranlarının Instagram’a özel olduğuna vurgu yapan Ergun, kampanyanın detayları hakkında ise şu bilgiyi veriyor: "Kampanya özelinde #bankamyanimda etiketi ile paylaşılan ve Instagram hesabında en çok beğeni toplayan 20 fotoğraf arasından, jürinin belirleyeceği 10 kişi 250 TL'lik GAP Mağazaları Hediye Çeki kazanıyor.
Fibabanka stratejisinde sosyal medya çok önemli bir yer teşkil ediyor. İleride bu mecraları daha etkili kullanarak müşterilerimize farklı avantajlar sunmaya devam edeceğiz. Çok yakında kredi kartına yönelik yeni bir kampanya başlatarak müşterilerimize özel farklı avantajlar sunacağız."

Sosyal medya hesabı şimdiden 40 milyonu aştı

Son açıklanan resmi verilere göre 2015'in ilk milyon nüfuslu Türkiye'de toplam 37.7 milyon kullanıcısı var. Buna karşın sosyal medya hesabı sayısı 40 milyon. Dünya genelinde faaliyet gösteren dijital pazarlama ajansı We Are Social'in raporuna göre, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de akıllı telefon kullanımının yaygınlaşması ile birlikte sosyal ağların ve internetin mobil üzerinden kullanımı önemli oranda artmış durumda. Bugün Türkiye'de yaklaşık 70 milyon kişinin mobille bağlantı kurarak internete giriş yaptığı tespit ediliyor.

Yine resmi açıklanan verilere göre, kullanıcılar günde ortalama 4 saat 37 dakikayı internette, bunun 2 saat 56 dakikasını da sosyal medyada geçiriyor. En çok kullandığımız sosyal ağlara bakıldığında ise ilk üç sırayı Facebook, Twitter ve Google Plus alıyor. Bu üçlüyü Instagram, Linkedln ve Pinterest takip ediyor. Ama bu durum sadece ülkemize özgü değil. Son verilere göre dünyada 3 milyar kişi internete bağlanıyor. Bu rakam dünya nüfusunun yüzde 42'sine karşılık geliyor. Bu kişilerin yüzde 70'lik dilimi ise sosyal medyayı aktif olarak kullanıyor. (ESİN ÇETİNEL/PARA DERGİSİ)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster