Ana SayfaRöportajlarBahçıvan: İstanbul’da sanayi hep var olacak---

Bahçıvan: İstanbul’da sanayi hep var olacak

3 / 5
Bahçıvan: İstanbul’da sanayi hep var olacak
14 Ocak 2015 - 12:42 www.finansgundem.com

2015’TE KUR ENFLASYONA FAZLA ETKİ YAPMAYACAKTIR”

-2015’te Türk ekonomisi için öngörünüz nedir?

Erdal Bahçıvan: Ekonominin 2015 yılında 2014’ten çok farklı olacağını düşünmüyorum. Hemen hemen aynı dengeler noktasında bir büyümenin yaşanacağını bekleyebiliriz. İhracat yine büyümede önemli bir aktör olma görevini sürdürecek.  Faiz ve enflasyon düşüşünden dolayı iç tüketim biraz daha canlanabilir. 2015’in seçim yılı olması dolayısıyla özellikle yılın ilk yarısında böyle bir trend yaşayabiliriz. Öte yandan petrol fiyatlarının düşmesi hem cari açığa katkı yapacak hem de enflasyonun düşmesi noktasında Türkiye’ye son derece önemli bir fırsat verecektir. Dünyadaki önemli ham madde ve emtia fiyatlarının düşmesi noktasında da yine enflasyon açısından bizi sevindiren bir döneme girdiğimizi söyleyebiliriz. 2014’ün ilk aylarındaki baz etkisi yavaş yavaş ortadan kalktıkça enflasyon 2015’te daha olumlu bir seyir izleyecektir. Tabii enflasyonun temelinde kurun ani çıkışının oldukça önemli bir etkisi vardı ve uzun bir süre kurdan kaynaklanan enflasyon sorununu yaşamak zorunda kaldık. Dövizde daha makul ve daha istikrar kazanmış bir kur beklediğimiz için 2015’te kur enflasyona 2014’teki kadar etki yapamayacaktır.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • YORUMCU14 Ocak 2015 14:59

    sanayi istanbul un dışına taşınmalıdır, anadolu da sanayi için çok daha uyğun yerler dururken, istanbul un mevcut hali gözönünde bulundurulduğunda, iki adet daha OSB nin düşünülmesi mantıklı ve gerçekçi bir yaklaşım olmayacaktır. İstanbul un artık bu saatten sonra ancak turizm, kongre ve finans merkezi olarak görev yapması daha olumlu olacaktır.

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster