Ana SayfaRöportajlarBahçıvan: İstanbul’da sanayi hep var olacak---

Bahçıvan: İstanbul’da sanayi hep var olacak

4 / 5
Bahçıvan: İstanbul’da sanayi hep var olacak
14 Ocak 2015 - 12:42 www.finansgundem.com

“İSTANBUL’DA SANAYİ HER ZAMAN VAR OLACAKTIR”

-İstanbul sanayisiz olur mu? İstanbul için önerdiğiniz iki yeni organize sanayi bölgesi projesi için bir gelişme var mı? Zaman, mekan ve maliyet konusunda bilgi verebilir misiniz?

Erdal Bahçıvan: İstanbul’da sanayi her zaman var olacaktır. Ancak bu sanayi çevreyle uyumlu, temiz teknoloji kullanan, katma değerli üretim yapan bir sanayi olmalıdır. Böyle bir sanayi yapılanması planlı bir yerleşime sahip olmayı gerektirir. Dünden bugüne İstanbul sanayisine bakıldığında yerleşik olmayan tabiri caizse göçebe olmak zorunda bırakılan bir sanayinin var olduğunu görmekteyiz. Sanayiye yerleşiklik kazandırmanın yolunun öncelikli olarak OSB’lerden geçtiğini düşünmekteyiz. Bu noktada biri Avrupa diğeri Asya’da olmak üzere İstanbul’daki sanayimizin dönüşümüne imkân sağlayacak iki OSB kurulması konusunda yetkililerden destek istiyoruz. Mevcut OSB’lerimizin dünya örneklerinde olduğu gibi eko endüstriyel parklara dönüşmesi de çevresel ve ekonomik açıdan büyük katkı sağlayacaktır. Tesislerde atık ve enerji alışverişine olanak sağlayan bu tür sistemlerin hayata geçirilebilmesi için finansal ve yönetimsel destek önem taşımaktadır.

İstanbul Sanayi Odası olarak, OSB konusu önemli gündem maddelerimizden birini oluşturuyor. Bu bağlamda İstanbul’da yeni organize sanayi bölgeleri oluşturmak ve bölgemizdeki mevcut organize sanayi bölgelerini değerlendirmek amacıyla İstanbul Sanayi Odası bünyesinde Organize Sanayi Bölgeleri Geliştirme İhtisas Kurulunu oluşturduk.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • YORUMCU14 Ocak 2015 14:59

    sanayi istanbul un dışına taşınmalıdır, anadolu da sanayi için çok daha uyğun yerler dururken, istanbul un mevcut hali gözönünde bulundurulduğunda, iki adet daha OSB nin düşünülmesi mantıklı ve gerçekçi bir yaklaşım olmayacaktır. İstanbul un artık bu saatten sonra ancak turizm, kongre ve finans merkezi olarak görev yapması daha olumlu olacaktır.

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster