Ana SayfaRöportajlarBahçıvan: İstanbul’da sanayi hep var olacak---

Bahçıvan: İstanbul’da sanayi hep var olacak

5 / 5
Bahçıvan: İstanbul’da sanayi hep var olacak
14 Ocak 2015 - 12:42 www.finansgundem.com

“TÜRKİYE’DE EKONOMİNİN LOKOMOTİFİ REEL SEKTÖRDÜR”

-İstanbul Finans Merkezi ile ilgili düşünceniz nedir?

Erdal Bahçıvan: İstanbul sahip olduğu özellikler itibarıyla ülkemizin ticaret, kültür, turizm, finans ve sanayi merkezi konumundadır. Hükümet tarafından İstanbul için tasarlanan gelecek vizyonunda; sanayinin payının azaltılarak finans, lojistik ve moda merkezi olması hedeflenmektedir. İstanbul’da ekonominin denkleminden sanayiyi çıkarmak yerine, finans merkezi hedefiyle uyumlu, sanayinin finansmanını güçlendirecek yenilikçi uygulamalar hayata geçirilmelidir. 

Bu proje çerçevesinde İstanbul’un Türk sanayisindeki önemi ve ağırlığı mutlaka dikkate alınmalıdır. İstanbul sanayisinin ve üretiminin ihracata, büyümeye, katma değere ve iş imkânı yaratmaya dayalı gücü asla unutulmamalıdır.

Türkiye’de ekonominin lokomotifi reel sektördür. Reel sektörün büyümesi ve gelişmesi için önemli olan mevcut sermaye olanaklarına rahatlıkla ulaşabilmesidir. İstanbul’da sanayinin bu sermaye olanakları ile desteklenmesi neticesinde sanayi kuruluşlarımız daha çok ihracat yapacak, daha yüksek katma değerli ürün üretecek ve yeni yatırımlar ile büyüyerek daha çok istihdam olanağı sağlayacaktır.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • YORUMCU14 Ocak 2015 14:59

    sanayi istanbul un dışına taşınmalıdır, anadolu da sanayi için çok daha uyğun yerler dururken, istanbul un mevcut hali gözönünde bulundurulduğunda, iki adet daha OSB nin düşünülmesi mantıklı ve gerçekçi bir yaklaşım olmayacaktır. İstanbul un artık bu saatten sonra ancak turizm, kongre ve finans merkezi olarak görev yapması daha olumlu olacaktır.

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster