Foto GaleriGündemKovid-19'in etkilediği bir organ daha! Gözümüzü nasıl koruyabiliriz?

Kovid-19'in etkilediği bir organ daha! Gözümüzü nasıl koruyabiliriz?

9 / 10 Kovid-19'in etkilediği bir organ daha! Gözümüzü nasıl koruyabiliriz?
05 Kasım 2021 - 15:11

KOVİD-19 GÖRMEMİZİ SAĞLAYAN RETİNA TABAKASINI TUTUYOR

4-) Korona virüs göz damarı tıkanıklığına neden oluyor mu?

Korona virüs gözün arka tabakasını oluşturan ve görmemizi sağlayan retina tabakasını farklı şekillerde tutuyor. Lancet dergisinde çıkan bir çalışmada hastaların yaklaşık yüzde 10’unda kanamalar, damar yapılarında kalınlaşma ve kıvrılmalar görülmüş. Daha ciddi olgularda ise retinada damar tıkanıklıkları gözlenmiş. Retina ven tıkanıklığına bağlı hastalarda farklı derecelerde görme kayıpları da yaşandı.

Ven tıkanıklığı ani görme kayıplarına yol açan ve görmeyi kalıcı şekilde etkileyen bir hastalık. Hastalar sıklıkla ani görme kaybı veya görme bulanıklığı ile kliniğe başvururlar. Yapılan muayenelerde retina damarlarında kanama ve ödem tespit edilir. Görme merkezine yakın bir damarda tıkanıklık olması görmenin kalıcı olarak azalmasına neden olur. Damar tıkanıklığının hangi bölgede ve ne kadar ağırlıkta olacağının bilinmesi mümkün değildir. Bu nedenle erken tanı son derece önemli. Tanı sonrası göz içine iğne veya lazer yapılması gerekir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster