Foto GaleriGündemKovid-19'in etkilediği bir organ daha! Gözümüzü nasıl koruyabiliriz?

Kovid-19'in etkilediği bir organ daha! Gözümüzü nasıl koruyabiliriz?

6 / 10 Kovid-19'in etkilediği bir organ daha! Gözümüzü nasıl koruyabiliriz?
05 Kasım 2021 - 15:11

VARYANTLARIN ETKİSİ OLABİLİR

En son Kahramanmaraş'ta korona virüse yakalanan bir vatandaş, virüse bağlı olarak sol göz damarlarında tıkanıklık meydana gelmesi sonucu görme yetisini kaybetmişti. Öncesinde de birkaç vaka daha gündem olmuştu. Peki bu duruma etki eden en önemli unsur varyantlar olabilir mi?

Bu soruya Prof. Dr. Alper Şener’in cevabı “Kesin bir şey söylemek güç ama olabilir” şeklinde oldu.

“Sahada kısmi, tam kalıcı ya da geçici görme kaybı olgularına rastladık” diyen Şener, “Varyantlar çok tehlikeli” dedi ve şu şekilde detaylandırdı:

“Bazı varyantların klinik tablolarının değişik seyretme olasılığı her zaman bilim dünyasının ilgisini çekiyor. Örneğin Delta varyantı… Deltadan önceki varyantlarda gebelerde klinik tablo bu kadar ağır seyretmiyordu. Fakat şimdi çok ağır seyrediyor ve ölüm oranı yüksek. Bunun gibi tat ve koku kaybı da İngiltere varyantı sonrası gündeme geldi. Keza ishal de… Bunu sadece tesadüfe bağlamak çok doğru olmaz gibi duruyor. Bu nedenle varyantlar sorunun ana kaynağı bile olabilir.”

Konunun sahaya yansımaları bu şekilde. Peki göz uzmanları bu durumu nasıl yorumluyor. Merak ettiklerimi Göz Vakfı Hastaneleri Direktörü Doç. Dr. Barış Yeniad’a yönelttim. Oldukça önemli bilgiler verdi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster