Foto GaleriGündemKovid-19'in etkilediği bir organ daha! Gözümüzü nasıl koruyabiliriz?

Kovid-19'in etkilediği bir organ daha! Gözümüzü nasıl koruyabiliriz?

3 / 10 Kovid-19'in etkilediği bir organ daha! Gözümüzü nasıl koruyabiliriz?
05 Kasım 2021 - 15:11

Hürriyet'ten İsmail Sarı'nın derlediği habere göre; Tüm bunlara ek olarak bir süredir Kovid-19’un gözü de etkilediği üzerinde duruluyor. Kovid-19 ve göz tutulumu ilişkisi konusunda bugüne kadar yapılan araştırmalarda ortaya çıkan sonuçlar oldukça düşündürücü.

Örneğin, akademik dergi JAMA Ophthalmology’de yayınlanan bir makalede korona virüsün solunum sistemine ek olarak gözü de enfekte edebileceğine dair kanıt sunuluyor. Bulgular, Çin'de Kovid-19'dan iyileştikten kısa süre sonra göz tansiyonu atağı gelişen bir hastaya dayanıyor. Hasta ameliyata alınıyor ve göz dokusu testleri sonucu Kovid-19 kanıtı elde ediliyor.

Amerika Bulaşıcı Hastalıklar Derneği sözcüsü Dr. Aaron Glatt ise ortaya çıkan vakalar sonrası korona virüs ve göz ilişkisine dair verdiği bir demecinde, "Göz sağlığı için, virüsün gözün etrafında dolaşmasının ne anlama geldiğini bilmek çok önemli” diyor. Glatt, Kovid-19 ile sınırlı göz problemlerinin son zamanlarda sık görüldüğünün de altını çiziyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster