Foto GaleriGündemKovid-19'in etkilediği bir organ daha! Gözümüzü nasıl koruyabiliriz?

Kovid-19'in etkilediği bir organ daha! Gözümüzü nasıl koruyabiliriz?

5 / 10 Kovid-19'in etkilediği bir organ daha! Gözümüzü nasıl koruyabiliriz?
05 Kasım 2021 - 15:11

“Literatürde artık Kovid sırasında daha sık ya da sonrasında geçici veya kalıcı görme kaybı geri bildirimleri gelmeye başladı” diyen Prof. Dr. Alper Şener, sahadaki gözlemlerini ve elde ettikleri verileri şu şekilde açıkladı:

“Biz 2020 yılının sonunda hiç göz şikayeti olmayan izolasyon süresi dolmuş, Kovid-19 PCR pozitif hastalara rastgele testlerle taramalar yaptık. Bu hastaların üçte birinde gözdeki optik sinir iletiminin bozulduğunu tespit ettik. Bu henüz basılı bir bilgi değil. Şu an için bir dergide değerlendirme sürecinde ama ben bu sonucu önemsiyorum. Çünkü klinik gözlemlerime göre, Covid-19 enfeksiyonuna bağlı kısmi görme kaybı yaşayan hastalar izledim.”

Bu durumun kalıcı da olabileceğini, bu nedenle ciddi önem arz ettiği vurgulayan Prof. Dr. Alper Şener, “Yakın zamanda Dünya Sağlık Örgütü, ‘Uzun Kovid-19’ sendromunu tanımladı ve bunun ana bulgusu olarak ‘sisli beyin’ dediğimiz klinik tabloyu ortaya çıkardı. Yani akciğer dışı klinik tabloların korona sonrası hastalık yükü olarak gündeme oturması işten bile değil” dedi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster