Foto GaleriGündemİşte verilerle dünya genelinde Omikron kabusu!

İşte verilerle dünya genelinde Omikron kabusu!

12 / 12 İşte verilerle dünya genelinde Omikron kabusu!
18 Ocak 2022 - 16:30

Güney Afrika'nın önde gelen bulaşıcı hastalık uzmanı Salim Abdool Karim, bunun nedenini "Toplumun yüzde 70'inden fazlası daha önce Kovid-19 ile enfekte oldu. Bunun sonucunda da Omikron'a karşı koruma gerçekleştirmiş olabilirler" sözleriyle anlatıyor. Uzmanlar, ülkenin nispeten daha genç bir nüfusa sahip olmasının da bu sonuçta etkili olabileceğini söylüyor.

Güney Afrika'dan gelen yeni veriler, ülkede hastaneye yatan ve vefat edenlerin yüzde 82'sinin aşısız olduğunu söylüyor. Verilere göre, 40 yaş ve altındaki kişilerde ise hastaneye yatış ve vefat oranı çok daha yüksek; yüzde 90 ila 100 arasında! Uzmanlara göre bunun tek bir sebebi var, o da bu yaş grubunun 40 yaş üstüne göre çok düşük aşılama oranına sahip olması.

Bununla birlikte Afrika Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri, ülkede aşılanan insanların çok nadir enfekte olduğunun ve enfekte olsalar bile daha hafif atlattıklarının altını çiziyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster