Foto GaleriGündemİşte verilerle dünya genelinde Omikron kabusu!

İşte verilerle dünya genelinde Omikron kabusu!

2 / 12 İşte verilerle dünya genelinde Omikron kabusu!
18 Ocak 2022 - 16:30

Dünya genelinde Omikron varyantı nedeniyle vakalarda büyük bir artış yaşanıyor. Artış o kadar hızlı gerçekleşiyor ki, birçok ülke kendi vaka rekorunu kırmış durumda.

Hürriyet'ten Selin Irmak Kaçmaz'ın derlediği habere göre; işte dünya genelinde pandemide son durum... 

ABD’DE VAKA SAYISI 1,5 MİLYONA YAKLAŞTI

Özellikle ABD’de bu vaka artışını çok ciddi rakamlarda görüyoruz. Geçtiğimiz gün ülkede 1 milyon 350 bin yeni vaka bildirildi. ABD’de bu artıştan en çok etkilenen yer ise başkent Washington oldu. Yüzde 85’lik aşılama oranına rağmen başkent, kişi başına vaka oranıyla ülkenin en sıcak Koronavirüs noktalarından biri haline geldi.

ABD'de Delta varyantı dalgası da çok şiddetli yaşanmıştı. Delta varyantının yayılma hızı ve öldürücülüğü bir hayli yüksekti. Omikron Varyantı ortaya çıktıktan çok kısa bir süre sonra ülkede baskın hale geldi. Omikron'un ABD'yi Delta'dan daha fazla etkisi altına aldığını yukarıdaki grafikten de rahatlıkla görebiliyoruz.

HASTANEYE YATIŞ VE VEFATLAR HIZLA ARTMIYOR

Omikron dünyada baskın varyant haline gelmeye devam ederken, gelen veriler ise virüsün öldürücü özelliğinin azaldığını gösterir nitelikte. Vakaların pik yaptığı birçok ülkede hastaneye yatış ve vefat sayılarının ise aynı hızla artmadığını görüyoruz. Bilim insanları ve uzmanlar, Omikron varyantının inanılmaz bir hızla yayılmasına rağmen hastaneye yatış ve vefat sayılarını arttırmamasının birinci sebebi olarak aşıları gösteriyor.

Omikron ile ölüm sayılarının artmaması, bilim dünyasında 'Pandeminin sonu mu geliyor?' sorusunu gündeme getirdi.

Öte yandan Omikron kaynaklı vefatlar da gerçekleşiyor. Yapılan incelemeler, Omikron varyantı ile enfekte olup yoğun bakımda tedavi gören ya da hayatını kaybedenlerin çok büyük bir oranının aşısız olduğunu söylüyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster