Foto GaleriGündemİşte verilerle dünya genelinde Omikron kabusu!

İşte verilerle dünya genelinde Omikron kabusu!

11 / 12 İşte verilerle dünya genelinde Omikron kabusu!
18 Ocak 2022 - 16:30

Türkiye'de aşılama kampanyası 2021 Ocak'ta başlamıştı. Sinovac aşısının ardından BioNTech'in de dahil olduğu aşılama sürecinde kısa sürede oldukça yüksek bir orana gelinmişti. İki doz Sinovac aşısı olmuş 50 yaş ve üzerindekiler ile sağlık çalışanlarının 1 Temmuz'dan itibaren üçüncü dozlarını olmak üzere randevu alabilecekleri bildirilmişti.

BioNTech aşısı olanların iki dozları üzerinden 6 ay geçince ülkede hatırlatma dozları devreye girdi. İki doz üzerinden 6 ay geçenlere uygulanarak başlanan hatırlatma dozlarının süresi Omikron varyantı ile 3 aya düşürüldü. Aşılama kampanyası hızla devam eden Türkiye, dünya genelinde yüksek orana sahip ülkeler arasında yer alıyor.

GÜNEY AFRİKA'DA VEFAT EDENLERİN YÜZDE 82'Sİ AŞISIZ

Omikron'un ortaya çıktığı Günay Afrika'da varyant çok hızlı bir şekilde yükseldi, vakalar zirve yaptı ve sonrasında ise azalmaya başladı. Ülkeden gelen verilere göre, varyant burada daha hafif sonuçlara neden oldu. Çok fazla ölüm olmadan zirveye ulaştı. Peki aşılama oranının yüzde 32 olduğu Güney Afrika'da nasıl oldu da ölüm sayıları vakalar kadar artmadı?

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster