Foto GaleriGündemİşte verilerle dünya genelinde Omikron kabusu!

İşte verilerle dünya genelinde Omikron kabusu!

7 / 12 İşte verilerle dünya genelinde Omikron kabusu!
18 Ocak 2022 - 16:30

Bakanlar Kurulu 6 Ocak'ta, vaka artışını yavaşlatmak ve hastaneye yatma riski yüksek olan kategorilerdekilere koruma sağlamak amacıyla 50 yaşını doldurmuş olanlara aşı mecburiyeti getirdi. Ülkede daha önce aşı zorunluluğu sadece belirli meslekler için uygulanıyordu.

Alınan tek önlem 50 yaş üstüne aşı zorunluluğu değil. Ülkede 10 Ocak'tan itibaren toplu taşıma, oteller ve müzelere kadar pek çok mekanda 'süper yeşil pasaport' olarak adlandırılan belge şartı uygulanmaya başlandı. Bu belge ise sadece aşı yaptıranlara ya da Kovid-19 geçirenlere veriliyor. PCR testi sonucu kabul edilmiyor.

İtalya'da süper yeşil pasaport uygulaması Aralık 2021'de yürürlüğe girdi ve şimdiye kadar restoranların kapalı alanları, sinemalar gibi mekanlarda zorunlu kılındı. 10 Ocak'tan itibaren ise belgenin kullanım alanı genişledi. Şehir içi ulaşım araçları da dahil toplu taşıma hizmetlerinden faydalanabilmek, restoranların açık havadaki bölümlerinde oturmak, müzelere girebilmek için de süper yeşil pasaport gerekiyor.

İNGİLTERE'DE VAKALAR PİK YAPTI

24 Kasım'da Güney Afrika'da ortaya çıkan Omikron varyantı, İngiltere'yi çok kısa sürede etkisi altına almıştı. Öyle ki, Omikron kaynaklı ilk ölüm 13 Aralık'ta yine İngiltere'den bildirilmişti. İngiltere'de 7 günlük Kovid vaka sayıları toplamı 1 milyonu aştı. Varyant sebebiyle ülkede vakalar pik yaptı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster