Foto GaleriYaşamİngiltere'de başladı: Haftada 4 gün çalışanlar konuştu!

İngiltere'de başladı: Haftada 4 gün çalışanlar konuştu!

8 / 12 İngiltere'de başladı: Haftada 4 gün çalışanlar konuştu!
22 Haziran 2022 - 17:14

ÜRETKENLİK ARTIYOR

Oxford Üniversitesi’nde ekonomi profesörü olan ve dört günlük pilot uygulamadaki araştırmacılardan biri olan Jan-Emmanuel De Neve, yaklaşık 100 yıl önce çalışma haftasının altı günden beşe düşürülmesinden bu yana üretkenliğin yedi kat arttığına dikkat çekiyor.

Yeni dört günlük hafta hareketi, Yeni Zelandalı iş insanı Andrew Barnes ve ortağı Charlotte Lockhart tarafından ortaya çıkarıldı. Barnes, kendi şirketi Perpetual Guardian’daki azaltılmış çalışma saatleri deneyi ve ardından Ted konuşması aracılığıyla, pilot uygulamanın şu anda Amerika, İrlanda ve Birleşik Krallık’ta yürütülmesine ve üretkenlik için sonuçlar doğurmasına yol açan kampanyayı yaratan kişi.

GÜNEŞİ GÖRMEDEN ÇALIŞTI, YİNE DE PATRONUNU MEMNUN EDEMEDİ

Barnes İngiltere’de büyüdü ve genç bir yatırım bankacısı olarak sık sık fazla mesai yaptığı bir çalışma hayatına sahipti: “10’dan sonra evdeydim ve yılın yarısında güneşi görmüyordum. Yine de patronum önümde sinir krizi geçirmeye devam ediyordu.”

Şimdilerde kendi şirketini kuran Branes, bir beyaz yakalı çalışanın günde yalnızca bir ila üç saat üretken olduğunu söylüyor. Ve 2018’de Yeni Zelanda’daki finansal hizmetler şirketinde “100-80-100” politikasını başlattı: Yüzde 100 ödeme, yüzde 80 zaman, yüzde 100 üretkenlik.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster