Foto GaleriYaşamİngiltere'de başladı: Haftada 4 gün çalışanlar konuştu!

İngiltere'de başladı: Haftada 4 gün çalışanlar konuştu!

12 / 12 İngiltere'de başladı: Haftada 4 gün çalışanlar konuştu!
22 Haziran 2022 - 17:14

ÇALIŞANLARIN YÜZDE 60’I ESNEKLİKTEN YANA

ADP’nin, çalışanların mevcut iş dünyasına yönelik tutumlarını araştıran yeni bir rapor da çalışanların esneklikten yana olduğunu ortaya koydu. İngiltere’de çalışanların yüzde 60’ı çalıştıkları zaman konusunda, örneğin dört günlük çalışma haftası gibi daha fazla esneklik istiyor.

Erkeklerin yarısından fazlası (yüzde 51’i) ve kadınların yüzde 45’i, kötü ruh sağlıkları nedeniyle işlerinin kendilerine zarar verdiğini kabul ediyor. Bu, çalışanların dörtte birinden fazlasının aktif olarak işlerini değiştirmeye veya başka bir sektöre geçmeye çalışmasına neden oluyor.

Ücret birçok çalışan için bir öncelik olmaya devam etse de neredeyse yarısı (yüzde 45) iş-yaşam dengesini iyileştirmesi halinde maaş kesintisini kabul edeceklerini söylüyor. Büyük Londra’da bu oran yüzde 64’e çıkıyor.

Rapora göre, çalışma haftasının uzunluğu konusundaki tartışmalar yeni bir şey değil. 1920’lerden önce, altı gün hafta normaldi ve bu çalışma düzeni 1926’da Ford Motor Company tarafından pazartesi-cuma düzeni uygulanana kadar devam etmişti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster