Foto GaleriYaşamİngiltere'de başladı: Haftada 4 gün çalışanlar konuştu!

İngiltere'de başladı: Haftada 4 gün çalışanlar konuştu!

4 / 12 İngiltere'de başladı: Haftada 4 gün çalışanlar konuştu!
22 Haziran 2022 - 17:14

KADINLAR MAAŞ KESİNTİSİ OLMADAN HAFTADA DÖRT GÜN ÇALIŞIYOR

Şirketteki insan kaynakları yöneticisi Charmaine St John için ise meslektaşlarıyla eşit koşullarda işe dönmek anlamına geldi yeni uygulama. Şimdi 10 ve 16 yaşında olan iki çocuğuna zaman ayırabilmek için 2018’de dört gün çalışmaya başlayan John, bunun için maaşında kesintiye razı olmuştu:

“Maaşından kesinti olması karşılığında dört gün çalışan kişiler genelde doğum izninden dönen anneler oluyordu. Şimdi herhangi bir kesinti olmaksızın bu denemeye erkekler de katılıp çocuklarıyla daha fazla zaman geçirebilir ve genel olarak herkes uzun hafta sonları ile daha da özgürleşebilir.”

ÇALIŞANLARI MUTLU EDİYOR

Doğu İngiltere’deki fish and chips restoranı Plattens’ın genel müdürü Kirsty Wainwright, son zamanlarda dört günlük bir programa geçen işletmelerden. Restoran endüstrisi personel sıkıntısı ile mücadele ederken yeni programın çalışanları mutlu etmesine yardımcı olacağını umuyor. Wainwright, “Bu daha akıllıca çalışmakla ilgili” diyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster