Foto GaleriGündemABD'li doktorlar uyardı: 'Mucize ilaç' ölümcül olabilir!

ABD'li doktorlar uyardı: 'Mucize ilaç' ölümcül olabilir!

4 / 8 ABD'li doktorlar uyardı: 'Mucize ilaç' ölümcül olabilir!
18 Ekim 2021 - 13:56

YAŞLA BİRLİKTE KANAMA RİSKİNİ ARTIRIYOR

Peki, her derde deva gibi algılanarak bilinçsizce kullanılan aspirin gerçekten de pek çok hastalığın önlemesinde etkin rol üstleniyor mu? Özellikle kalp ve damar hastalıkları üzerindeki etkisiyle adından söz ettiren aspirin için araştırmalar, neler diyor?

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bilal Boztosun, “Yaklaşık 4 ölümden 1'inin kalp damar hastalıklarına bağlı olduğunu biliyoruz. Ancak günlük olarak düşük doz aspirin almanın bazı kişilerde kalp krizi veya felç geçirme riskini azalttığı gösterilmiş olsa da, bunu yapmak aynı zamanda mide, bağırsak ve beyinde ciddi kanama riskini de beraberinde getiriyor. Bu kanama riski özellikle yaşla birlikte artıyor” bilgisini paylaşıyor.

"Bu sebeple 40 ila 59 yaşları arasındaki kalp hastalığı öyküsü olmayan kişilerin, aspirin almaya başlamanın kendileri için doğru olup olmadığına karar vermek için doktorlarıyla görüşmeleri önemli" vurgusunu yapan Boztosun, şu detayı da paylaşıyor: “Kalp damar hastalık riski yüzde 10 veya daha fazla olan, kanamada artış olmayan 50 ila 59 yaş arasındaki yetişkinler için günlük düşük doz aspirin kullanımını ise tavsiye ediyoruz.”

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster