Foto GaleriGündemABD'li doktorlar uyardı: 'Mucize ilaç' ölümcül olabilir!

ABD'li doktorlar uyardı: 'Mucize ilaç' ölümcül olabilir!

5 / 8 ABD'li doktorlar uyardı: 'Mucize ilaç' ölümcül olabilir!
18 Ekim 2021 - 13:56

ZARARSIZ DEĞİL, HASTA EDEBİLİR!

Kan inceltici özelliğe sahip olan aspirin Türkiye’de çok basit, zararsız bir ilaç gibi algılanıyor. Özellikle doktora danışmadan kullanılan aspirinin hangi istenmeyen sonuçlara yol açacağı hiç hesaba katılmıyor. Oysa pek çoğumuzun zamanında bakkalda, markette bile satıldığına şahit olduğu aspirin, doktor tavsiyesiyle sadece eczanelerden temin edilmesi gereken bir ilaç!

Bilinçsizce kullanılan aspirinin yaratacağı problemlere dikkat çeken Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Hakan Fotbolcu, “Yakın zamanda travma geçirmiş hastalar ile kanama ve gastrit öyküsü bulunan hastalarda mide delinmesi ya da mide kanamasına yol açabilir. Bazı hastalarda ise aspirin alerjisi söz konusu olabilir” ifadelerini kullanıyor.

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bilal Boztosun da aspirinin, atardamarları tıkayabilen kan pıhtılarının oluşumunu engellediğini belirterek sözlerini şöyle sürdürüyor: “Ancak araştırmalar, düzenli alımın özellikle sindirim sistemi ve beyinde kanama riskini yaşla birlikte artırdığına dair endişeleri ortaya koyuyor. Üstelik kalp krizi veya felç geçirmemiş kişiler tarafından aspirin kullanımı bu riskleri azaltmasına rağmen, kalp hastalığından veya diğer nedenlerden kaynaklanan ölüm oranlarında aynı etkiye sahip değil.”

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster