BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisBankalardan CHP'ye yanıt!----

Bankalardan CHP'ye yanıt!

Bankalardan CHP'ye yanıt!
21 Ekim 2015 - 08:01 www.finansgundem.com

CHP'nin reklam filminde kredi kartı faiz borçlarının % 80'inin silinmesi konusunda bankalarla anlaştığı söylemine bankalar ne dedi?

CHP'nin seçim bildirgelerinde yer verdiği "bankalardaki kredi kartı ve bireysel kredi faiz borçlarının yüzde 80'ini sildirme" vaadi reklam filmi oldu. Filmdeki "Faiz borcunun yüzde 80'ini sileceğiz. Buna inanmayanlar varsa, onlara 'CHP bankalarla anlaşmış' dersiniz" sözleri üzerine CHP'nin sır gibi sakladığı yöntemi öğrenmek için bankaları aradık. Bankacılar "Bize gelen talep de yok anlaşma için imkân da yok" mesajı verdi.

ANLAŞMA FİLAN YOK

Türkiye Bankalar Birliği yöneticileri, kendilerine hiçbir siyasi partiden bu yönde bir talep gelmediğini belirtti. Bankacılar, CHP ile anlaşan banka olmadığı gibi bunun dedikodusunun bile yapılmadığını vurgulayarak, "Yapılandırma ve faiz indirimi müşteri bazında yapılabiliyor. Halen bankalar kurumsal kredileri kapsayıcı Faiz indirimi ve yeniden yapılandırmayı uyguluyor" dedi.

VARLIK ŞİRKETLERİ VAR

Bankacılar, CHP ile herhangi bir anlaşma yapılmadığını, bunun olması durumunda diğer partilerle de anlaşılması gerektiğini belirtti. Bankacılar, tahsili gecikmiş alacaklarını, varlık yönetim şirketlerine belli bir ücretle sattıklarını, bu şirketlerin tahsilatı yaptığını hatırlattı.

ADI BENDE SAKLI

Sabah, kredi kartı faiz borçlarının silinmesi konusunda hangi bankalarla anlaşıldığına dair konuyu CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke'ye de sordu. Böke yazılı bir açıklama yollayarak "Adı bende saklı!" mesajı verdi. Açıklamada, "Vatandaşın bu önemli sorununu çözmek için uzmanlar ve bankacıların önemli bir kısmı ile detaylı çalışmalar yaparak bu vaadimizi oluşturduk. Ancak bu bankaların hangi bankalar olduğunu açıklamamız içinde bulunduğumuz siyasi ortam nedeniyle mümkün değil" denildi.
YORUMLAR (19)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Efsane22 Ekim 2015 10:38

    Buraya yorum yazanlar, konu hakkında hiç birşey bilmeden saçma sapan yorumlar yazıyorsunuz. Ben bir bankacı olarak, bu konuya el atmış olmasından dolayı CHP yi kutlarım. Çünkü, hem kredisini ödeyememiş olan borçlular açısından, hemde bankanın tahsil edemediği kredileri açısından çok önemli bir adım. Yakında, diğer partilerinde asgari ücret olayında olduğu gibi bu konuya atlayacaklarına emin olabilirsiniz. Burada bahsedilen canlı krediler değildir. Takibe düşmüş kredilerdir. Bilir bilmez yorum yapmayın. 2 banka ile anlaşmış olsalar bile yeter. Diğer bankalar zaten kendiliğinden gelip bizi de dahil edin diyecekler göreceksiniz.

  • Ali ergül21 Ekim 2015 22:50

    Bunlar yakında hazineyi ve banka kasalarını halka açacağız. Isteyen istediği kadar alacak vaadinde bulunacak.

  • xx21 Ekim 2015 18:10

    hiç şaşırmadım.chp ve kandırma siyaseti,başa gelene kadar.

  • ÖZ-ÖZ21 Ekim 2015 17:54

    CHP'li değilim ama, bu yorumcular sanırım uzayda yaşıyor yoksa kamu bankaları dışındaki tüm bankalara nasıl bir siyasi baskı olduğunu az buçuk bilirlerdi.

  • Ali Ergül21 Ekim 2015 17:15

    Yahu bu CHP liler uzayda mı yaşıyor. Bunları CHP başına özellikle mi seçiliyor. Anlamak mümkün değil.

  • cemini21 Ekim 2015 15:38

    Uyduruk habere ge... Reklamda "CHP bankalarla konuşmuş dersiniz" diyor.Anlaşmış nereden çıktı?

  • Alperen21 Ekim 2015 13:30

    CHP çok zavallı. anlaşılan son yalanlarını savuruyor. Yahu gücün yetişiyorsa CHP'li belediye çalışanlarının durumunu iyileştir. Banka kasasından siyaset yapıyor.

  • oktay doğaner21 Ekim 2015 13:19

    yahudinin parası kalmayınca eski defterleri karıştırırmış.

  • memo21 Ekim 2015 13:15

    aksam koyun dedigine sabah keci diyen zihniyetten ne umulurki sanki iktidar olmamak icin calisiyorlar,bunlara verilen oylara yazik.

  • CHP Hükümet Değilki Anlaşsın21 Ekim 2015 12:19

    Daha hükümet kurmadan anlaştı mı diye sormanın amacı nedir ki? CHP daha seçim sonuçları bile belli olmadan bankalarla ne anlaşması yapacak? Sorunun ve yazının amacı çok açık!!

  • ŞAHİN21 Ekim 2015 10:39

    ALT YAPISI İTHALAT YANSANAYİ BANKAÇILIK OLAN HİÇBİR SİYASİ PARTİ ÜLKE EKONOMİSİNE FAYDALI OLAMAZ .GELECEĞİ SÖMÜREN YAPILAŞMADIR..DEDENİN MİRASINI DEDENİN EVLADINI PARA İLE SATIN ALAN AMA BABANIN EVLADINI SÖÜREN YAPILAŞMADIR

  • KARTALY32321 Ekim 2015 10:31

    günümüz baz alındığında ülke ekonomisinin gelirlerinden şahsi lüks hayat hevesi ile parasal borçlanmış ve bu borçlar bankaçılık sektörü tarafından tüm sermaye araçları olarak işleme girmiş ve hec edilmiş ise sen değil senin abd li bankacı cumhuriyetçi para kasan bile bu borçları silmene izin vermez.BU KILIÇDAROĞLU EKONOMİDEN DAHİ ANLAMIYOR

  • KARTALY32321 Ekim 2015 10:22

    sanırım kılıçdar oğlu yerleşik düzen akabinde ithalat yan sanayi,bankaçılık akabinde tusiad baz alındığında merkez bankasının rezervlerine karşılık ilişkilerine güveniyor.kimin borçunu kimden siliyorsun.borçsuz olanlardan ülkenin borç yükünden dolayı ezilen ve sömürülenlerden izin aldınmı

  • nn21 Ekim 2015 10:21

    hayatımda böyle deli saçması bir vaat görmedim.Kimse borcunu ödemesin nasıl olsa silinecek??hepten batarız artık

  • ales21 Ekim 2015 09:53

    kılıcdaroğlunun söledikleri cok gercek bankalar alamadıkları borçların bırak faizi tamamını varlık şirketlerine %10-20 arası satıyor... .) kılıcdaroğlu faizini sildirecem bütün bankalar kabul eder. hemde cok rahat .)

  • HASAN TOSUN21 Ekim 2015 09:32

    bu sefer yalancının mumu yassıyı bırak yanmadı bile,yalanla milleti kandırmayın

  • CHP Hükümet Değilki Anlaşsın21 Ekim 2015 09:28

    Daha hükümet kurmadan anlaştı mı diye sormanın amacı nedir ki? CHP daha seçim sonuçları bile belli olmadan bankalarla ne anlaşması yapacak? Sorunun ve yazının amacı çok açık!!

  • baturayersin21 Ekim 2015 09:17

    akıl var mantık bankalar insanları nasıl soyarız onun peşinde miletin üç beş kuruşuna kıl parası tüy parası vazgeçmiyorda fayizdenmi vaz geçecek

  • yalanci olsa ne cikar hic dogru konustugumu v...21 Ekim 2015 08:58

    reklamlarda butun bankalar gecerli gibi konusuyor.