BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans Kulis'Ahır ısıtması bile elektrikle yapılıyor'----

'Ahır ısıtması bile elektrikle yapılıyor'

'Ahır ısıtması bile elektrikle yapılıyor'
11 Temmuz 2014 - 12:08 www.finansgundem.com

TEDAŞ Genel Müdürü Mükremin Çepni, Güneydoğu’daki gerginlik için konuştu

Güneydoğu Anadolu’daki  elektrik kesintileri nedeniyle yaşanan gerginliklere TEDAŞ Genel Müdürü Mükremin Çepni de değindi. Cumhurbaşkanı Selahattin Demirtaş’ın da “Seçim paketleri elektrikleri kesmek” diyerek dahil olduğu tartışmaya giren Çepni, Dicle Elektrik Dağıtım AŞ’nin  (DEDAŞ) görev bölgesinde yıllık elektrik ihtiyacının 8 milyar kilovatsaat olduğunu ancak tüketimin bunun çok üzerinde olduğunu belirtti. Çepni, “İsraf ve hoyratça tüketimle bu 20 milyar kilovatsaate çıkıyor. Bu israfın maliyeti 3.6 milyar TL” dedi.

GÜNEYDOĞU’DA FARK 3 KATI

Çepni, Habertürk’ten Olcay Aydilek’e elektrik kesintileri, kaçak elektrik kullanımı ve Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ’nin satışı hakkında açıklamalar yaptı. Çepni, DEDAŞ’ın kontrolünde bulunan Diyarbakır dahil 5 ilde kayıp-kaçak oranının çok yüksek olduğunu belirtti.

Çepni, “2013 rakamlarına göre bölgede  20 milyar kilovatsaat elektrik tüketildi. Bu bölgenin hesaplanan ihtiyacı 8 milyar kilovatsaat. Hoyratça tüketim ve tabii israf var. Kaçak elektrik kullanımı israfı artıyor” diye konuştu. Elektriğin kilovatsaat perakende satış fiyatının 30 kuruş olduğunu anımsatan Çepni, “İsraf nedeniyle yalnızca bu bölgede oluşan ekonomik kayıp 3.6 milyar TL” ifadesini kullandı. Çepni, Türkiye’de kişi başına elektrik tüketiminin yıllık bin kilovatsaat olduğunu, Güneydoğu’da bunun 3 kat üzerinde 3 bin kilovatsaati bulduğunu söyledi.   
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)