BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatZurich Sigorta, Mapfre Yaşam'ı satın alıyor!----

Zurich Sigorta, Mapfre Yaşam'ı satın alıyor!

Zurich Sigorta, Mapfre Yaşam'ı satın alıyor!
10 Ekim 2023 - 17:44 www.finansgundem.com

Zurich Sigorta, Mapfre Sigorta'nın iştiraki olan Mapfre Yaşam'ı satın almak için anlaşmaya vardı.


Zurich Sigorta ile MAPFRE Sigorta, MAPFRE Sigorta A.Ş.'nin iştiraki ve hayat sigortacılığı alanında faaliyet gösteren kolu MAPFRE Yaşam’ın satışı konusunda anlaşmaya vardı. İki şirketin yaptığı ortak açıklamada, satın alma işleminin SEDDK onayının ardından tamamlanacağı bilgisi paylaşıldı.

Zurich Sigorta CEO’su Yılmaz Yıldız, konu hakkında yaptığı açıklamada, “Zurich Sigorta olarak uzun yıllardır Türkiye'de faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Yapmış olduğumuz bu son yatırımımız, stratejik hedeflerimizin ve Türkiye’ye olan güvenimizin net bir ifadesidir. Yatırım kararımızda Türkiye ekonomisinin gelişim potansiyelinin yanında, SEDDK ve diğer kamu otoritelerinin çabaları sayesinde sigortacılık sektörünün Avrupa’daki en gelişmiş ve yatırım dostu ülkelerden biri olmasının rolü büyük” dedi.

MAPFRE Sigorta Genel Müdürü Erdinç Yurtseven ise, sektör genelinde kârlılık ve prim üretiminin yanı sıra, stratejik öncelikler odağında istikrarlı bir finansal sürdürülebilirliğin şirketler için artık büyük bir önem taşıdığını belirtti.

MAPFRE Sigorta olarak istikrarlı büyümeyi ve finansal sürdürülebilirliği devam ettirmeyi amaçladıklarını söyleyen Yurtseven, “Bu kapsamda MAPFRE Grubu’nun Türkiye’deki uzun vadeli stratejik planlarına paralel olarak, hayat dışı sigortacılığa odaklanılması yönünde alınan karar doğrultusunda MAPFRE Yaşam’ın satılması yoluna gidilmiştir” dedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)