BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkZiraat'ten 750 milyon dolarlık tahvil ihracı ----

Ziraat'ten 750 milyon dolarlık tahvil ihracı

Ziraat'ten 750 milyon dolarlık tahvil ihracı
03 Temmuz 2014 - 12:21 www.finansgundem.com

Ziraat Bankası 5 yıl vadeli tahvil ihracı ile uluslararası piyasalardan 750 milyon dolar borçlandı.

Ziraat Bankası’ndan yapılan açıklamada, kaynak yönetim stratejisi kapsamında kaynak yapısını çeşitlendirme ve uzun vadeli borçlanma imkanlarının artırılmasına yönelik Bankanın dönüşüm sürecinin bir parçası olarak reel sektörün finansmanı amacıyla uluslararası kuruluş ve bankalardan sağladığı kaynakları artıran, sendikasyon kredisini başarılı bir şekilde yenileyen Banka’nın, 750 milyon USD tutarında ve 5 yıl vadeli tahvil ihracını gerçekleştirdiği ifade edildi.  
Söz konusu tahvil ihracının mid swap+262,5 baz puan (%4,341) getiri ve %4,25 kupon oranı ile 6 ayda bir kupon ödemeli olarak gerçekleştirdiği ve işlemin son dönemdeki Türk bankaları tarafından yapılan ihraçlar içerisinde en düşük orandan borçlanma olduğu belirtildi.
   
Bank of America Merrill Lynch, JP Morgan, Citibank, HSBC ve Deutsche Bank’ın düzenleyici bankalar olarak yer aldığı işlemde, ağırlıklı olarak Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa olmak üzere geniş bir coğrafyadan çok sayıda yatırımcıdan ihraç tutarının 5 katı talep geldiği, bu yüksek talebin bankanın uluslararası kredibilitesinin bir göstergesi olduğu ifade edildi. 
   
Bankanın kaynak yapısını çeşitlendirme ve uzun vadeli uygun maliyetli kaynaklara erişme stratejileri çerçevesinde yurtdışı sermaye piyasalarından ve uluslararası kuruluşlardan kaynak teminine devam edileceği belirtildi.   
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)