BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisZiraat Bankası yönetiminde maaş saltanatı----

Ziraat Bankası yönetiminde maaş saltanatı

Ziraat Bankası yönetiminde maaş saltanatı
26 Ocak 2021 - 08:28 www.finansgundem.com

Sayıştay, Ziraat Bankası’ndaki saltanatı ortaya çıkardı. Maaşı 19 bin 750 lira olan yönetim kurulu üyeleri 4 ikramiye alıyor. Üstelik kredi kartı harcamalarını da banka ödüyor.

Sayıştay, AKP'li 3 eski milletvekilinin de üyesi olduğu Ziraat Bankası Yönetim ve Denetim Kurulu'ndaki gelir saltanatını ortaya çıkardı. 9 üyeli yönetim ve denetim kurulu üyelerinin maaşlarının en yüksek oranda hesaplanması durumunda bile yıllık giderin 2.3 milyon lira olması gerekirken, gider 5.4 milyon lira olarak gerçekleşti.

Sayıştay, “Yönetime neden bu kadar fazla para verdiniz” diye belge istedi. Banka ise belge sunmak yerine maaşların yanı sıra, yönetime 3 ayda bir ikramiye verdiklerini, faturası banka tarafından ödenmek üzere her birine de kredi kartıyla harcama yetkisi verildiğini açıkladı. Üst düzey personele verilen kredi kartının ise “temsil gideri” harcamaları için kullanıldığı vurgulandı. Ancak raporda kredi kartı limitin sınırlı mı sınırsız mı olduğuna dair açıklama yapılmadı.

Adının açıklanmasını istemeyen bir yönetim kurulu üyesi Sözcü'ye, “Sayıştay, net maaş üzerinden hesaplamış, brütü hesaplasaydı bu sonuca varmazdı” dedi. Eski vekiller Faruk Çelik ve Veysi Kaynak'ın aynı zamanda emekli milletvekili aylığı aldıkları da bildirildi. Ziraat Bankası'ndaki maaş, ikramiye ve kredi kartı harcama yetkisi gibi olanaklar genel kurul kararıyla alınıyor. Sayıştay ayrıca bankadan yönetim ve denetim kurulu üyeleri ile personel harcamalarına ilişkin belgeleri istediklerini ancak belgelerin verilmediğini de açıkladı. Raporda şu ifadelere yer verildi: “Bankada 2019 yılında 9 yönetim kurulu üyesi ve iki denetim kurulu üyesi görev almıştır. Bu üyelerin tamamının uhdesinde kamu görevi olmadığı kabul edildiğinde, 2019 yılı yönetim ve denetim kurulu üyeleri için toplam 2.346.600 TL gider yapılması gerekmektedir. Ancak, banka mizanında yer alan, ‘Yönetim Kurulu Aylık ve Ücretleri' hesabının yıl sonu tutarı 5.451.396 TL olarak gerçekleşmiştir.”

Kurlar güne sakin seyirde başladı

 

Asya borsaları geriledi

 

Moderna'dan mutasyonlu virüse karşı yedek aşı girişimi

 

Korona aşısıyla ilgili güzel haber

 

YORUMLAR (40)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • erdal28 Ocak 2021 12:17

    İstanbul Belediyesine gelirken israf diz boyu diyen zatı muhteremlerin maaşlarında düşüş yaşandı mı? Eleştirenler adalet istemiyorlar ki, biz de yiyelim diye eleştiriyorlar. Ülkede herkesin aldığı ücretler açıklansa da hepimiz rahatlasak. Gazetecilerin, TV programcılarının aldığı ücretler de açıklansa. Bodrumda sahilde villa alan gazeteci nasıl alıyor bu villayı    (M) 

  • kadere bak kadere27 Ocak 2021 10:27

    vakti zamanında,  iktidar olmadan  öncesinde ki eski yönetimleri eleştirenler şimdi kendileri ne haldeler

  • Berber Bekri 26 Ocak 2021 20:41

    Andaval Nedim le Ozbir marka davar bu haberlere tek yorum yapamaz araziye uyar tırıs toz olurlar...şak şak haberler uzay da gaz bulduk marsta altın madeni kuracaz gibi haberler olunca mantar gibi çıkarlar...

  • Tr26 Ocak 2021 15:42

    Yönetimdeki insanlarin aldığı yirmi bin lira maaşa saltanat diyorsunuz öyle mi? Asıl saltanatı chp de il ilçe başkanlığı belediye başkanlığı yapıp aldığı onca paranın rüşvetin üstüne milletin karısına kızına tecavüz eden sahsiyetsiz yöneticileriniz yapıyor.

  • resat28 Ocak 2021 15:18

    tarikat,cemaat yurtlarındaki oğlancılar ne oluyor.Ensarcı dedinmi oğlancı anlaşılıyor ..

  • sabi26 Ocak 2021 17:26

    haberi okurken gözünü ve aklını kullan. gözünle okuyup arka uzvunla anlarsan bu şekilde yorum yaparsın, benim gibi biri de gelir sana bunu hatırlatır.

  • Koray 26 Ocak 2021 15:06

    Yönetenler büyük beceri ile çok kısa sürede kendilerini çok zengin ettikleri gibi, aynı beceri ile ülkeyi de zengin edebilselerdi ya! Oysa ülke meteliğe kurşun atıyor! Ülkenin kaynakları tüketildi, ülke büyük borç altına sokuldu, dış borçlara ülke büyük faiz ödüyor. Sosyal adalet tarihinin en adaletsiz noktasında.... yola devam! Yol yapıldı köprü yapıldı, o yollarda o köprülerde yola devam! Atı alıp bu yollarda ve körülerde. üsküdara dört nala daha kolay gecilir!

  • Cello26 Ocak 2021 15:06

    Aldıkları parayı hâk ediyorlarsa sıkıntı yok.

  • Cengiz26 Ocak 2021 15:01

    Haramı zıkkım olsun

  • Memduh26 Ocak 2021 14:59

    Eskiden ülkede üretim yapanlar sanayiciler ülkenin en zengini idi. Son 20 yılda bu çok değişti. Artık ülkede hiç bir üretime katkı sunmayanlar hiç bir üretim tesisi olmayanlar ülkenin en zengini oldu! İncelense bunlar kusa sürede yaptığı büyük servete karşılık pek bir vergide vermemiştirler. Böyle kısa sürede her biri onlarca, yüzlerce veya milyarlarca dolar servete ulaştmayı nasıl başardılar acaba? Adamlar ekonomi dehası mı acaba? Hepsi asrın büyük dünya ekonomisti bilgeliğiyle mi donatılmış acaba ? Yoksa denizin malı olayı mı hep? Önemli bşr sosyolojik inceleme gerektiren bir onu!

  • egal26 Ocak 2021 13:30

    Emekliye 3 yıllık maaş ödeme taahhüdü karşılığında 750 lira promosyonu güçlükle verenler,inşallah gözünüze,dizinize durur da yiyemezsiniz.Ayıp yahu!Patagonya Muz Cumhuriyetiyiz sanki.

  • Berber Bekri 26 Ocak 2021 12:27

    Durmak yok yola devam+Haydi Türkiye ileri +yerli ve milli+Dünya bizi kıskanıyor+kıskananlar çatlasın+dogalgaz bulduk..... gözünüze dizinize dursun kolayla mı ziraat bankası yönetim kurulu üyesi olunuyor niye çekemiyor ne yapmak istiyor neyi hedefliyor eleştirenler dış güçlerin oyununa mı gelmek istemektedir ben ziraat bankası yönetim kurulu üyesi olmak istiyorum diye resmi başvuruda bulundunuz da HAYIR mı dedik bölücü davranış sergilemeyin Ayasofya'yı ibadete açtık daha ne amaçlamakta nereye varmak istemektedir eleştirenler kanal İstanbul şehir hastaneleri neyinize yetmiyor...

  • turan26 Ocak 2021 11:38

    kim kim yalancı herşey ortaya çıkıyor yazıklar olsun birgün bunların hesabı verilecek

  • CAN26 Ocak 2021 11:17

    ALLAH RIZASI İÇİN MANİPÜLASYONA DUR DEYİN İNNEVO KONYA TAZE KURU YESİL ALKA KONTRMATİK  ESEN YESİL HOLDINGE 1 YIL YASAK GETİRİN TEDBİR KOYUN BUNU YAPANLARA CANAK TITMAYIN EGER EL KORSANIZ ÖMÜR BOYU DUA YOKSA ÖMÜR BOYU BEDDUA EDİYOM İNNEVO TAZE KURU YESİL HOLDINGJANT FMİZP KONYA CİM KUMAR HANE GİBİ VE KONTRMATİK ALKA ESEN BU HİSSELERDE  ELKOYUN LÜTFEN ÖMÜR BOYU DUA YOKSA BEDDUA EDERİM YAPANLARI ACIKLAYIN1 YIL TEDBİR KOYUN İNTERNET YASAGI GETİRİN

  • HASAN HÜSEYİN ÇEMİRBEKLİ26 Ocak 2021 11:08

    Bir bankada yönetim kurulu üyesinin 20 000 TL maaş alması büyük bir olaymı arkadaş.bugün büyük holding ve şirketlerde maaş alan yönetim kurulu üyeleri en az 50-100 000 TL den aşağı almıyor.heleki yurtdışında bunlar milyarlarca para maaş alıyorlar.Tabiki alacaklar.

  • elma ile armutu aynı kefeye koymayalım27 Ocak 2021 10:23

    bahsettiğiniz büyük holdinglerde ki kişilerin çoğu o holdinglerin sahibi ki o rakamları kendilerine hak görüyorlar, sizce bu yönetimdekiler bankanın sahibi mi ki aldıkları ücretleri diğerlerine göre karşılaştırma yapıyorsunuz 

  • Akın 26 Ocak 2021 11:01

    Halkbak da orta düzey bir yonetici 20 bin tl civarı maaş alıyor bildiğim kişilerden. Ve memurdan daha rahatlar

  • Kdir26 Ocak 2021 10:56

    Kamu bankalarında hedef yok personele zam verirken patron ne der derdi yok . Bu yıl %20 ile 30 arası zam vermiş personele emekli olan 10 bin emekli maaşı alıyor bankanın emekli sandığından bol keseden veriyorlar yazık diger şirketlerde çalışanlara.

  • uğur26 Ocak 2021 10:47

    19000 para mı,,memlekete hiç katkısı olmayan futbolculara bakın kaç tl alıyorlar.

  • Öküz26 Ocak 2021 13:07

    Eski milletvekili bankaya mı uğruyor, yönetime katkı mı sunuyor? küsmesin, başka partiye geçmesin diye aday gösterilmeyen partililere işe girmeden maaş alma fırsatı

  • ret26 Ocak 2021 10:34

    ye babam ye.Allah de yeter. soymanın kitabını yazıp baskı sayısını unutmuşlar.

  • bir dost26 Ocak 2021 10:16

    asgari ücretliye üç kuruş zammı yaparken elleri titreyenler konu kendi adamları olunca üç beş yerden maaş almayı hak görüyorlar ... utanmadan sıkılmadan ...

  • OSMAN26 Ocak 2021 10:13

    AKIL ALAHIN KULLARINA VERDİĞİ EN BÜYÜK NİMETTİR. BEN BU HABERİ BİR ASGARİ ÜCRETLİ KARDEŞİMİN ALDIĞI MAAŞLA KIYASLARSAM AKLIMDAN VE KALBİMDEN GEÇENLER BURAYA SIĞMAZ. AMA AKLIMI ÖNE ÇEKARIP BU SEKTÖRDEKİ DİĞER BANKALRIN ALDIĞI ÜCRETLE DEĞERLENDİRİRSEM BENCE DOĞRU OLANI DA BU O ZAMAN BİR SONUCA VARMIŞ OLURUM. HA YİNE HÜKÜMETE DÜŞMAN OLABİLİRSİNİZ AMA AKLIMIZI KULLANALIM. LÜTFEN BU ÜLKEDE İPİ GERMENİN MİLLETE BİR FAYDASI YOK. AMA BİRİLERİ BEKLEMEDE. 

  • aklını kullanan kardeşim27 Ocak 2021 10:19

    sence yönetim kurulu üyelerinin kaçı bankacılık veya finans sektöründen gelmişte bankaya gerçek anlamda fayda sağlayıp bu maaşı almaya hak kazanıyor, banka için o kredi kartlarını kullanıyor. sen bence aklını değil vicdanını dinle , zira akıl yanılır vicdan yanılmaz

  • akil adamın kankası26 Ocak 2021 10:09

    çünkü çalışiyolla gızım.

  • Oda bişiymi26 Ocak 2021 10:02

    Arkadaşım halkbnk da temizlikçi 15 nin mayış 6 ikramiye alıyor olum bankalar çöplük çöplük

  • Akif26 Ocak 2021 09:56

    Deniz bitti! Şimdi habire dış borç swap şu bu peşinde koşturup duruyorlar! Bu ülkede taş atmadan kolu yorulmadan kusa zamanda milyarlarca dolar para kazanan yandaşlar yurdışına taşıdıklarını geri getirseler, doviz cari açığı sorunu kalmaz!

  • Cengiz 26 Ocak 2021 09:50

    Devletin malı deniz felsefesi ile ger alanda malı götüren götürene! Onlar sğrekli atı alıp üsküdarı gecerken genel vatandaşlarında çoğu alkış tutarak umutla nal doplamaya çalışıyor!

  • Ahmet 26 Ocak 2021 09:43

    Ülkede hiç bir üretim tesisi olmayanlar, üljede hiç bir ürrtime katkısı olmayanlar, son 15 yolda yaptıkları büyük servete karşılık doğru dürüst vergi bile vermeyenler kısa sürede nasıl milyarlarca dolar servete ulaştı acaba? Adamlar ekonomi uzmanı denek ki! Hepsi asrın büyük dünya ekonomisti!

  • Şenol 26 Ocak 2021 09:34

    Zehir zıkkım olsun haram olsun haram olsun haram olsun inşallah

  • azmi26 Ocak 2021 09:32

    Yiyin, yiyin ,  bu han'ı iştiha sizin. Aksırıncaya, tıksırıncaya kadar yiyin. Gariban işçiye çok görülen 3-500 liraları da yiyin, 

  • Hullu26 Ocak 2021 09:30

    Yukardakiler parasiz yapamaz ölür

  • ali genç26 Ocak 2021 09:22

    özel bankaların yönetim kurullarına göre maaşları çok düşük. ya dünyadan haberiniz yok, ya da sırf muhalefet olsun diye yorum yapıyorsunuz.

  • Murat26 Ocak 2021 09:12

    Bu ikram bütçesi ile Kaç tane çiftçiye köylüye. Yemek yedirmis çiftçi ne iş yapar bilirler mi, bu mirasyediler

  • morgan26 Ocak 2021 09:09

    kardesim tum bankalar personeline 3 ayda bir ikramiye veriyor, 6 ayda bir prim veriyor, yilsonunu karinin yuksekligine gore de her yil mayis ayinda 2-3 maas temettu veriyor ve ust duzey yonetime de 1 maas yine her yil jestiyon veriyor, ayrica ust duzey yoneticilerin temsil harcamasi vardir, yani bunlar tum bankalar icin normal seyler, sirf sozcu  denen yunan hayrani gazetenin hukumeti karalamak icin yaptigi haberi sanki cok abest birseymi gibi vermeniz dogru degil

  • hüdaverdi26 Ocak 2021 08:57

    vayy bee!! Ziraat bankasına bak sen. vay çiftçim vay :'( 

  • Yazar26 Ocak 2021 08:56

    Ye kürküm yeeee devletimin kasası sağ olsun

  • atakan26 Ocak 2021 08:56

    Yiyin efendiler yiyin ! Az kaldı bu saltanatın sonu gelecek.

  • Mahmut26 Ocak 2021 08:48

    Ne yapıyorlar acaba. Bankadaki kuyrukları azaltmak için mi çalışıyorlar. Bunun hesabını öbür dünyada nasıl verecekler.

  • yazıklar,olsun26 Ocak 2021 08:43

    öbür dünya yok mu