BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkZiraat Bankası tarihinde bir ilk----

Ziraat Bankası tarihinde bir ilk

Ziraat Bankası tarihinde bir ilk
29 Mart 2013 - 11:06 www.finansgundem.com

Ziraat Bankası toplam 700 milyon dolar tutarında sendikasyon kredisi sağladı

Ziraat Bankası, 28.03.2013 tarihinde 14 bankanın lider düzenleyici olarak yer aldığı, toplamda 20 ülkeden 40 bankanın katılımcı olarak yer aldığı USD 228,5 milyon ve EUR 322,5 milyon olmak üzere toplam USD 700 milyon tutarındaki 1 yıl vadeli LİBOR + 100 bps ve EURİBOR + 100 bps maliyetli dış ticaretin finansmanı amaçlı sendikasyon işlemine imza attı.
İşlem, Ziraat Bankası'nın uluslararası piyasalardan sendikasyon yöntemi ile temin ettiği ilk borçlanma işlemi olup konuya ilişkin imza töreninin sendikasyona iştirak eden bankaların katılımlarıyla 12 Nisan 2013 tarihinde İstanbul'da gerçekleştirilmesi planlanıyor.
DÜŞÜK MALİYET, YÜKSEK KATILIM VE İLGİ
Sendikasyon işlemine katılımda bulunan  20 ülkeden 40 bankanın toplam taahhüdü USD 865 milyon olarak gerçekleşmiş Ziraat Bankası borçlanma statejilerine uygun olarak işlemi USD 700 milyon seviyesinde kapatmıştır. İşlemde, Banc of America Securities Limited koordinatör olarak görev almıştır.
KAYNAK YAPISI DAHA DA GÜÇLENECEK
Ziraat Bankası'nın güçlü fonlama yapısının çeşitlendirilmesi temel stratejisine paralel olarak gerçekleştirilen işlem, bankanın sürdürmekte olduğu dönüşüm planına ilişkin hedefleri içinde de önemli bir yer tutmaktadır. Mevduat alanındaki lider konumunu uluslararası piyasalardan temin ettiği fonlarla güçlendirerek çeşitlendiren Ziraat Bankası dış ticaretin finansmanı alanında müşterilerini genişleyen ve çeşitlenen finansal ürün ve hizmetlerle etkin bir şekilde desteklemeyi hedeflemektedir.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)