BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisZiraat Bankası Bank Asya'ya talip!----

Ziraat Bankası Bank Asya'ya talip!

Ziraat Bankası Bank Asya'ya talip!
03 Haziran 2014 - 06:49 www.finansgundem.com

Katılım bankası kurma talebi bilinen Ziraat Bankası, Bank Asya'yı almak mı istiyor?

Geçtiğimiz ay Katar'lı bir şirketin Bank Asya'ya ortak olmak istediği konuşulurken şimdi kulislerde Ziraat Bankası'nın talip olduğu söylentileri çıktı.

Hürriyet'ten Erdal Sağlam bugünkü köşesinde bankacılık sektörü için bomba bir iddiaya verdi. Sağlam, katılım bankası kurma yönünde bir talebi olduğu bilinen Ziraat Bankası'nın Bank Asya'yı almak istediğini yazdı. Kesin bir bilgi olmasa da kulisler bu bomba dedikoduyu konuşuyor.

İşte Sağlam'ın yazısından bazı bölümler;

...
Ankara kulisleri son günlerde “Ziraat Bankası’nın Bank Asya katılım bankasını satın alacağı” yönündeki kulislerle çalkalanıyor. Görüştüğümüz Banka yöneticileri böyle bir girişim ‘resmen’ olmadığını söylediler ama böyle bir ihtimali de yalanlamadılar. Yani; Ziraat Bankası Bank Asya ile ilgileniyor.

Bank Asya’nın Ortadoğu sermayesini ortak olarak almak istediği ama bunun Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından onay görmediği de, geçen ay konuşulmuştu.

Ziraat Bankası yetkilileri, konuyla ilgili konuşmaktan çekiniyorlar ama ‘kamu bankalarının birer katılım bankası kurması yönünde bir resmi karar olduğunu’ da hatırlatıyorlar. Dolayısıyla yeni bir katılım bankası kurulmasının maliyeti ile mevcut bir katılım bankasını satın alma opsiyonlarını araştırdıkları da biliniyor. Diğer katılım bankalarının hükümetin siyasi görüşleriyle aykırı düşen bir yönü bulunmuyor. Yani yeni bir katılım bankası mı, mevcut katılım bankalarından birini satın alma mı tartışmalarında ister istemez gözler Bank Asya’ya çevriliyor.

Ankara kulislerinde dolaşan diğer söylentilerle birlikte değerlendiğinde ortaya çıkan sonuç şu:

Bank Asya’nın mevcut sermaye yapısının değişmesini hükümet, özellikle de Başbakan Erdoğan mutlaka istiyor. Bu amaç doğrultusunda Bank Asya’nın Ziraat Bankası tarafından satın alınmasını sağlama yönünde çalışmalar var.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)