BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisZenginliğe giden yolun 14 aşaması----

Zenginliğe giden yolun 14 aşaması

Zenginliğe giden yolun 14 aşaması
20 Şubat 2024 - 18:01 www.finansgundem.com

Zenginlik düzeyleri hem zihinsel hem de finansal deneyim bağlamında on dört temel aşamaya ayrılır.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Hemen herkesin hayali olan finansal özgürlük ya da bir başka deyişle zenginlik, belli aşamalara ve seviyelere ayrılır. Kişisel finansın iki anahtarı ise hangi seviyede olduğunuzu belirlemek, ve istediğiniz seviyeye yönelik hedefler belirlemektir.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, zihinsel ve finansal anlamda farklı deneyimlere bağlı olan 14 temel zenginlik düzeyi bulunur. Finansal özgürlük yolculuğunu da aşamaları olan bu seviyeler, belli bir tecrübenin elde edilmesinin ardından belli riskler alınarak elde edilir.

14 zenginlik seviyesi

ABD’li yatırımcı Steve Burns’ün New Trader U’da yer alan makalesi, bu seviyelerin şaşırtıcı derecede büyük olabileceğini göstermektedir. Bunun için kişinin kendisini hem zihinsel hem de finansal deneyim açısından doğru şekilde hazırlaması gerekir. Burns’e göre bu aşamları geçmek ve bu yolculukta sağlıklı şekilde yürüyebilmek, hangi seviyede olduğunuzu bilebilmek ve olmak istediğiniz seviyeye yönelik hedefler belirmekle mümkün olabilir.

İşte Burns’e göre, insanların, serbest piyasanın hakim olduğu özgür bir ülkede sermayeye ulaştıktan sonra akıllı riskler alarak ve çok çalışarak ulaşabilecekleri 14 zenginlik seviyesi.

Meteliksiz

Meteliksiz olmak, kalıcı bir finansal seviyeden ziyade bir ruh halidir. Meteliksiz olduğunuzda neredeyse hiç paranız olmaz ve/veya faturalarınız gelirinizden yüksek olur. Çok çalışmak genellikle parasız kalmaktan kurtulmanın en hızlı ve zorunlu yoludur. Bu seviyeden kurtulmak için, gelirinizi yaşam giderleriniz seviyesine çıkarmanız gerekir.

Kıt kanaat geçinmek

Kıt kanaat yaşadığınızda faturalarınız maaş çekinize eşittir. Gelecek ödemeleriniz nedeniyle gelecekteki kazançlarınızın yüzde 100'ü zaten harcanmış olur. İşten hiçbir zaman kaçamamanız nedeniyle, para biriktirme ve stres altında yaşama yeteneğiniz olmaz. Baştan sona bu mali döngüden kurtulmanın iki yolu, gelirinizi artırmak veya borcunuzu maaşınızla faturalarınız arasında size biraz finansal nefes alma alanı sağlayacak kadar azaltmaktır.

Maddi rahatlık

Maddi rahatlık, aylık faturalarınızı ve borç ödemelerinizi karşılamanın ötesinde iyi bir işe sahip olduğunuz anlamına gelir. Kariyerinizde ve maaş çekinde kendinizi güvende hissedersiniz ve hatta emeklilik ve belki de çocuklarınızın üniversite fonu için para bile biriktirebilirsiniz.

Finansal huzur

Finansal huzur, araba ödemenizin, kredi kartı borcunuzun ve küçük bir ipotek ödemenizin olmadığı bir başka seviyedir. Aylık faturalarınızı ödemek çok kolay olduğu için maddi sıkıntınız olmaz. Kariyeriniz konusunda strese girmezsiniz çünkü istediğiniz zaman faturalarınızı kolaylıkla ödeyebileceğiniz başka bir iş bulabileceğinizi bilirsiniz. Ayrıca üç aydan fazla bir sürenin masraflarını karşılayacak bir acil durum fonunuz bulunur. Bu seviye, kişisel mali durumların artık bir endişe kaynağı olmadığı ve strese neden olmadığı büyük bir zihinsel değişime de karşılık gelir.

Finansal özgürlük

Finansal özgürlüğe ulaştığınızda artık işinizde çalışmak isteyip istemediğinize karar verebilirsiniz. Aylık faturalarınızı ihtiyaç duyduğunuz süre boyunca rahatça ödemek için yeterli sermayeniz, yatırımlarınız, tasarruflarınız ve varlığınız vardır. Artık işinizi sürdürmek zorunda değilsinizdir; çalışmak sizin için bir tercihtir. Maddi durumunuzdan dolayı istediğiniz zaman işinizden ayrılmakta özgür olursunuz. Finansal özgürlüğe sahip insanlar genellikle en az altı haneli net servete sahiptir.

Finansal bağımsızlık

Faturalarınızı yatırımlarınız veya nakit akışı sağlayan varlıklarınız aracılığıyla ödeyebildiğiniz için işten ayrılmayı seçersiniz. İşiniz artık net değeriniz ve diğer fırsatlarınız karşısında zamanınıza, enerjinize ve çabanıza değmez. Mali açıdan bağımsız olmanız, çalışmayı bırakmanız anlamına gelmez; başkaları için çalışmayı bırakmanız anlamına gelir. Mali bağımsızlığı seçen insanlar genellikle en az çeyrek milyon dolarlık net servete sahiptir.

Milyoner

Milyoner, toplam net değeri 1.000.000 ABD Doları veya daha fazla olan kişidir. Yedi rakamlı veya daha yüksek net değeri olan herkes bu sınıfa girer. Bu sermaye, bir hisse senedi portföyünü, gayrimenkul portföyünü, işletme mülkiyetini veya fikri mülkiyet haklarını içerebilir. Milyonerlerin tasarruf hesaplarında genellikle likit bir milyon dolar bulunmaz; sermayeleri çoğunlukla yatırımlarındadır. Çoğu zaman büyük miktarda nakit elde etmek için varlıklarını satmaları gerekebilir. Gelirleri öncelikle varlıklarının nakit akışından gelir. Milyoner olmak, borsaya yatırım yapmayı, kendi evinize sahip olmayı ve büyük borçlardan uzak durmayı veya bir milyon dolar değerinde bir iş yaratmayı optimize eden basit ama uzun vadeli bir süreçtir.

Multimilyoner

Bir multimilyoner bir milyon dolar kaybedebilir ve yine de milyoner olabilir. Milyonlarca dolar servete sahip insanlar genellikle kendi işlerini kurmuş veya büyük bir işe erken yatırım yapmış ve tüm büyüme döngüsü boyunca hisselerini ellerinde tutmuşlardır. Bu, çok az insanın ulaşabildiği bir seviyedir çünkü iş başarısı için yaratmada, yatırım yapmada veya hisse senedi toplamada aktif bir çaba gerektirir.

Dekamilyoner

Dekamilyoner, 10.000.000 dolar servete sahip kişilere denir. Bu bir milyonerin on katı demektir. Bunlar, sermaye getirilerini yönetmek ve vergi maruziyetlerini optimize etmek için servet yöneticilerine ve vergi danışmanlarına ihtiyaç duyabilecek kadar yüksek net değere sahip bireylerdir. Dekamilyonerler neredeyse her zaman kendi işlerinin kurucuları veya büyük emlak yatırımcılarıdır.

Centimilyoner

Sentimilyoner, 100.000.000 dolar değerinde servete sahip kişidir. Dokuz rakamlı net değeri olan herkes bu şekilde adlandırılır. Bu, milyonerin yüz katı demektir. Çoğu sentimilyoner, bir şirket kurmuş ve borsada halka arz etmiştir. Bu, iş hayatında büyük miktarda değer yaratmanız ve insanları işletmenizdeki özsermayeye dokuz rakamlı değer vermeye ikna etmeniz gerektiğinden, elde edilmesi çok ender görülen bir zenginlik seviyesidir.

Milyarder

Milyarder, 1.000.000.000 dolar servete sahip kişidir ve 10 haneli net serveti olan herkes bu şekilde adlandırılır. Bu milyonerin bin katı demektir. Milyarderlerin çoğu servetlerine birkaç yoldan ulaşmış olabilir. Bu yollar:

Bir şirket kurmuş, halka arz etmiş ve büyük bir özsermaye payına sahip olarak onu büyük bir şirket haline getirmişlerdir.
Başkalarının sermayesi için başarılı servet yöneticileri olmuşlardır.
Çok başarılı hedge fonları kurmuşlardır.
Onlarca yıldır dünyanın en iyi yatırımcıları arasındadırlar.
Nadiren de olsa büyük miktarda hisse ve opsiyonla ödüllendirilen startupların ilk çalışanları olurlar.
Servetlerini multi milyarder bir ebeveynden miras olarak almışlardır.
Bir milyarderle evlenmişlerdir.
Bir multimilyarderden boşanmışlardır.

Multimilyarder

Multimilyarder, en az 2.000.000.000 dolar değerindeki kişidir. Bu bir milyonerin iki bin katı demektir. Multimilyarderler son derece nadirdir ve dünyadaki en zengin 1000 kişiden biridirler. Bunlar, iş dünyasının en üst düzeyinde faaliyet göstererek zenginlik yaratan sanayi ve finans devleridir.

Dekamilyarder

Dekamilyarder, en az 10.000.000.000 dolar değerinde net servete sahip kişidir. Bu bir milyonerin on bin katı demektir. Dekablyonerler zenginliğin zirvesine yakındırlar ve dünyadaki en zengin 180 kişi arasında yer alırlar. Bunlar, bu net değer seviyesine ulaşmak için şu anda veya geçmişte bir noktada sektöre hakim olan iş adamlarıdır. Bunlar, iş kurma ve anlaşma yapma konusunda yaptıkları işte en iyilerin de en iyisidir.

Centimilyarder

Bir centimilyarder, net serveti en az 100.000.000.000 dolar değerinde olan kişidir. Bu, bir milyonerin yüz bin katına karşılık gelir.

Centimilyarder, yalnızca dünyanın en zengin beş insanı arasında yer alan kişilerin sahip olduğu nadir bir servet düzeyidir. Boğa piyasalarının zirvesinde, en zengin on kişinin serveti aynı anda 100 milyar doların üzerinde olabilmektedir. Bu seviyedeki insanlar bunu neredeyse her zaman şirket kurarak, şirket özsermayesinde büyük bir paya sahip olarak ve o şirketi tarihin en başarılı şirketlerinden biri haline getirerek başarırlar.

İş hayatında kendi piyangolarını kazanmışlardır ve çoğu, tüm büyüme döngüsü boyunca net değerlerinin çoğunu şirketlerinin hisselerinde tutar.

Zenginlerin bildiği 8 kritik finans stratejisi

 

Genç yetişkinler zengin olma fikrine takıntılı

 

Zenginler neye para harcıyor?

 

Zenginliğin gerçek yolu gösteriş mi?

 

10 bin dolarla zengin olunur mu?

 

Krizler zengini daha zengin yapıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)